"Kamyoncu-Fabrika" Gerginliğine Bakan Yardımcısı El Attı - Son Dakika
Güncel

"Kamyoncu-Fabrika" Gerginliğine Bakan Yardımcısı El Attı

"Kamyoncu-Fabrika" Gerginliğine Bakan Yardımcısı El Attı

Kocaeli'nde bir kamyoncu kooperatifi ile cips fabrikası arasında taşıma işi nedeniyle yaşanan gerginlikte, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin devreye girdi.

03.08.2012 18:15

Kocaeli'nde bir kamyoncu kooperatifi ile cips fabrikası arasında taşıma işi nedeniyle yaşanan gerginlikte, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin devreye girdi.

Taraflar arasında 2 aydır süren görüşmelerde bir sonuç alınamazken, fabrika çevresi güvenlik nedeniyle polis tarafından ablukaya alındı. SUMOTAŞ Başkanı Hüseyin Erhan, önceki gün AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek ile görüştü. Taraflar arasındaki anlaşmazlık konusunda arabulucuk görevinden çekildiğini açıklayan Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın yerine Mahmut Civelek bu göreve soyundu. Civelek'ın çabaları sonucu Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin Kocaeli'ne geldi. Metin önce Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün ile bir süre görüştü. Öğleden sonra ise Bakan Yardımcısı Fatih Metin AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İhsan Ertuğrul da katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı sonrasında açıklama yapan AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek,"Taraflar ile görüşmelerimiz sürüyor. Bakan yardımcımız her iki tarafı da dinliyor. Ortak bir noktada buluşulacağını sanıyorum. Biraz daha sabır gösterilirse bu sorun uzlaşı ile çözülür"dedi. SUMOTAŞ Başkanı Hüseyin Erhan ise çabaları nedeniyle AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek teşekkür ettiklerini ifade ederek,"Geldiğimiz noktada umutluyuz. Bizi dinleyen bizi anlayan büyüklerimiz ile görüşüyoruz. Çözüm yakın gibi gözüküyor. Ancak sözleşme imzalanmadan bunu söylememiz doğru olmaz" şeklinde konuştu.

Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ile bir süre görüştükten sonra Kocaeli'den ayrıldı. Metin'in önümüzdeki saatlerde cips fabrikası yöneticileri görüşüp tarafları tekrar masaya oturtacağı öğrenildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Kamyoncu-Fabrika' Gerginliğine Bakan Yardımcısı El Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement