Kara Kuvvetleri Komutanı Kıvrıkoğlu'na Azerbaycan'dan Çifte Madalya - Son Dakika
Güncel

Kara Kuvvetleri Komutanı Kıvrıkoğlu'na Azerbaycan'dan Çifte Madalya

Kara Kuvvetleri Komutanı Kıvrıkoğlu\'na Azerbaycan\'dan Çifte Madalya

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'na, "Askeri İşbirliği Hizmet" ve "Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin 95. Yıldönümü" madalyaları verildi.

04.07.2013 16:03

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'na, "Askeri İşbirliği Hizmet" ve "Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin 95. Yıldönümü" madalyaları verildi.

Çeşitli temaslarda bulunmak için Azerbaycan'a gelen Org. Kıvrıkoğlu, Azerbaycan Savunma Bakanı Sefer Ebiyev'le bir araya geldi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nda yapılan görüşmede, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki askeri işbirliğinin görüşüldüğü, karşılıklı gerçekleştirilen talim ve eğitim konularında fikir alışverişi yapıldığı kaydedildi.

Görüşme sonrasında Kıvrıkoğlu'na, iki ülke arasındaki askeri ilişkilerin güçlendirilmesi yönünde yaptığı hizmetler için "Askeri İşbirliği Hizmet" ve "Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin 95. Yıldönümü" madalyalarının takdim edildiği belirtildi.

Kıvrıkoğlu, Azerbaycan Sınır Muhafızları Komutanı Tümgeneral Elçin Guliyev'le de görüştü.

Görüşmede, Guliyev'in Kıvrıkoğlu'nu, Yukarı Karabağ sorunu, Azerbaycan'da sınır koruma sisteminin yapısı, sınır muhafızları ve bu alanda yapılan reform ile elde edilen başarılar konularında bilgilendirdiği kaydedildi.

İşbirliğinin mevcut ve gelecekteki durumunun müzakere edildiği görüşmede, ilişkilerin düzeyinden duyulan memnuniyetin dile getirildiği ve sınır güvenliğinin güçlendirilmesi için ilişkilerin daha da ilerletilmesi gerektiği konusunda mutabakata varıldığı belirtildi.

Kıvrıkoğlu, Azerbaycan ziyareti kapsamında merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in Fahri Hiyaban'daki mezarını, Bakü Şehitler Hiyabanı'nı ve Bakü Türk Şehitliğini ziyaret etti. - Bakü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kara Kuvvetleri Komutanı Kıvrıkoğlu'na Azerbaycan'dan Çifte Madalya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement