Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Koşusu'nu 35. kez düzenledi - Son Dakika
Güncel

Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Koşusu'nu 35. kez düzenledi

Karşıyaka Belediyesi tarafından Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen Zübeyde Hanım Koşusu, binlerce katılımcının coşkulu katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan Ünsal, tüm katılımcıları tebrik ederek Anneler Günü'nü kutladı.

12.05.2024 16:07  Güncelleme: 16:41

(İZMİR)- Karşıyaka Belediyesi tarafından Anneler Günü dolayısıyla geleneksel hale getirilen "Zübeyde Hanım Koşusu" bu yıl da coşkuyla gerçekleştirildi. Genciyle yaşlısıyla iki bini aşkın katılımcı, 4 kilometrelik parkuru aşıp Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'na koştu. Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal "Tüm katılımcılarımızı tebrik ediyor, Zübeyde Hanım'ın huzurunda, yüreğinde annelik sevgisi taşıyan tüm kadınların Anneler Günü'nü kutluyorum" dedi.

Karşıyaka Belediyesi, her yıl Anneler Günü onuruna yoğun katılımla gerçekleştirdiği Zübeyde Hanım Koşusu'nu 35'inci kez düzenledi. Karşıya Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal ve Karşıyakalı milli atlet Semra Aksu'nun başlama işaretiyle Anayasa Meydanı'ndan yola çıkan bin 850'si kayıtlı, iki bini aşkın katılımcı, 4 kilometrelik parkuru omuz omuza koştu. Bebek arabasındaki çocuklardan yaşlılara kadar her kesimden katılımcılar ve destekçiler, renkli görüntüler oluşturdu.

63 YAŞINDAKİ FADİME DEMİR SİVAS'TAN KOŞUYA KATILDI

Koşuya Sivas'tan katılan 63 yaşındaki Fadime Demir gibi, il dışından gelen katılımcılar da heyecana ortak oldu. Ayrıca dünya şampiyonu jimnastikçi İbrahim Çolak'ın babası Mehmet Çolak ailesiyle birlikte koşuda ter döktü. Başkan Ünsal'ın oğlu Cem Ünsal da koşucular arasında yer aldı.

ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULDU

Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'nda son bulan koşuda bitiş noktasına ulaşan katılımcıları yine Başkan Ünsal ve Semra Aksu karşıladı. Çip sistemi ile gerçekleştirilen organizasyonun hemen ardından ödül töreni yapıldı. En küçüğü 10, en büyüğü 85 yaşında olan katılımcıların tamamına anı madalyası verilirken, genel klasman ve yaş kategorilerinde dereceye girenlere kupa takdim edildi. Törene Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Yeşim Kebapçıoğlu da katıldı.

"ATATÜRK'ÜN İLKE VE DEVRİMLERİNİ YAŞATACAK BİR İLÇEDE YAŞIYORUZ"

Tüm sporcuları kutlayan Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, "Bu anlamlı etkinlikte ter döken; sadece ayaklarıyla değil, yürekleriyle de Zübeyde Hanım'a koşan sevgili Karşıyakalılar… O kadar şanslı bir milletiz ki, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lidere sahibiz. O kadar şanslıyız ki; Atatürk'ün ilke ve devrimlerini damarlarında hisseden ve sonsuza kadar yaşatacak olan bir ilçede yaşıyoruz. Karşıyaka olarak en büyük ayrıcalığımız Zübeyde Hanım'a sahip olmak. Atatürk'ün ve Zübeyde Hanım'ın kenti Karşıyaka, Cumhuriyete ve geleceğine sonsuza kadar sahip çıkacaktır. Dereceler sembolik, birlik ve beraberliğimiz daimidir. Sarsılmaz bir inanç ve sonsuz özveriyle, iyi ve onurlu bireyler yetiştirmeye hayatını adayan tüm kadınların Anneler Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.

"SEMRA AKSU'YA HAYRANIM"

Konuşmasında, Semra Aksu'ya gençlik yıllarından beri hayran olduğunu da anlatan Başkan Ünsal "Semra Aksu, spor tarihimizin en önemli sporcularından biridir. Ülke olarak bize çok büyük başarılar getirmiş, bizleri çok onurlandırmıştır. Ben Semra Aksu'ya hala hayranım" dedi ve seyircilerle birlikte Aksu'yu alkışladı.

Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Koşusu\'nu 35. kez düzenledi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Koşusu'nu 35. kez düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement