Kartepe Mehteran Acısuluların Gururu Oldu - Son Dakika
Güncel

Kartepe Mehteran Acısuluların Gururu Oldu

Kartepe Mehteran Acısuluların Gururu Oldu

Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımı, ilk kez kendi bölge halkının karşısına çıktı.

29.06.2013 12:16  Güncelleme: 12:18

Sema gösterisi ve ilahi dinletisi eşliğinde başarılı performanslarını Fatih Sultan Mehmet Parkı'ndaki gösteride Acısululara sergileyen Acısulu çocuklar bölgenin gurur kaynağı oldu.

2010 yılında kurulan Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımı özel gün ve gecelerde yaptığı gösterileri ile Türk kültürünü, tarihini ve müziğini gelecek nesillere aktarmakta. Gönülleri coşturan ve ecdadımızın büyüklüğünü fark ettiren mehter takımı önceki akşamda kendi bölge halkına Fatih Sultan Mehmet Gençlik Parkı'nda özel bir gösteri yaptı. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Acısu eski belediye başkanı Abdullah Sungur, Ak Parti Kartepe İlçe yöneticileri, Ak Parti Kartepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Balaban, Acısu mahalle muhtarları ve bölge halkının yoğun bir katılımla destek verdiği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Acısu'nun bağrından çıkan çocuklardan oluşan Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımı'nın bu özel etkinliğini yeni açtıkları fonksiyonel parkta yapmanın ayrı bir gurur kaynağı olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Kendi evlatlarını bağrına basmak için bu güzel alanda bir araya gelen sizler kadar biz de bu yavrularımızla gurur duymaktayız. Yerel yönetimler olarak gerçekleştirdiğimiz hizmetler yanında sosyal, kültürel ve eğitim alanında yürüttüğümüz bu tür çalışmalar ne kadar doğru yolda olduğumuz göstermektedir. Çocuklarımızı kötü alışkanlılardan uzak tutacak ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarılmasında önemli rol oynayan bu tür sosyal faaliyetlerde bulunduracak çalışmalarımıza destek veren siz halkımıza da şükranlarımı iletiyorum" dedi.

Çocuk Mehteran Takımı adına Furkan Gül de, kendilerine bu imkanı sunan Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'a teşekkür ederken, "Mehteran olarak çok değişik yerlere gittik yeni yerler tanıdık. Takımda 3 yıl süreyle görev almaktayız. Mehteranda bizden bayrağı devr alacak yeni arkadaşları bekliyoruz" dedi. Köksal Dalkılıç da, böylesi bir birliktelikle milli ve manevi değerlerin yaşatıldığı takımla gurur duyduğunu belirterek, "İlk günlerde böylesi bir konuma geleceğimizi düşünememiştim. Bugün gittiğimiz her yerde takdir gören ekibimde yer alan her yavrumuza sergilediği performans için teşekkür ederim" dedi.

Grup Ahnek ilahileri ile başlayan etkinlik sema gösterileri ile renklendi. Düşmana korku salan, nidalarıyla askerlerimizi coşturan mehteranı günümüze başarı ile taşıyan Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımı alkışlar eşliğinde sahne aldı. Heybetli kıyafetleri ve gönülleri titreten ezgileri ile Hücum Marşı, Genç Osman, Zafer Marşı gibi marşları ustalıkla sergilerken çocuklar Acısu halkından da büyük alkış aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe Mehteran Acısuluların Gururu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement