Kazan Caddelerinde At Üzerinde Cirit Attılar - Son Dakika
Güncel

Kazan Caddelerinde At Üzerinde Cirit Attılar

Kazan Caddelerinde At Üzerinde Cirit Attılar

Kazan caddelerinde at üzerinde cirit attılar ATA sporu olan Cirit atüma, Ankara'nın Kazan İlçesi'nde renkli gösterilere sahne oldu.

23.10.2015 16:25

Kazan caddelerinde at üzerinde cirit attılar

ATA sporu olan Cirit atüma, Ankara'nın Kazan İlçesi'nde renkli gösterilere sahne oldu. Cirit müsabakalarının yapılacağı alana giderken caddelerden geçen at üzerindeki ciritçiler, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.Eline cep telefonunu alan vatandaşlar, atlarla selfi yapmayı ihmal etmedi.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Kazan Belediyesi tarafından düzenlenen cirit müsabakaları yarı final karşılaşması, Ankara'nın Kazan İlçesi'nde başladı. Pazar gününe kadar sürecek ve her gün öğleden sonra başlayacak müsabakalarda 4 takım meydanda at koşturacak. 4 farklı ilde planlanan yarı final karşılaşmalarının ilki, geçen hafta Erzurum ve Uşak'ta tamamlandı. Yarı finalin diğer karşılaşmaları ise Denizli ve Ankara'nın Kazan ilçesinde yapılacak. Her ilde müsabakalarda birinci olan takımlar final maçında karşı karşıya gelecek. Her takımda 7 asıl 2'de yedek sporcu yer alıyor. Her gün 90 dakikadan iki karşılaşmanın yapılacağı müsabakalarda Ankara ve Kazan'dan gelen seyirciler Cirit'e doyacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek yaptığı açıklamada, "Ata sporumuza sahip çıkmak adına geleneksel sporların yaşatılması için elimizden geleni yapıyoruz. Cirit Şampiyonası Türkiye Yarı Final karşılaşmasına ev sahipliği yapmaktan dolayı da son derece mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. 3 Gün sürecek müsabakaların Çevre ilçelerden, Kazan'dan cirit severlerin keyifli bir zaman geçeceğini umut ediyorum" dedi..

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazan Caddelerinde At Üzerinde Cirit Attılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement