Kck/tm Ana Davasında, 'Anadilde Savunma' Tartışması - Son Dakika
Güncel

Kck/tm Ana Davasında, 'Anadilde Savunma' Tartışması

Kck/tm Ana Davasında, \'Anadilde Savunma\' Tartışması

Diyarbakır'da görülen PKK'nın sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) ana davasının duruşmasında sanık avukatı Sebahattin Korkmaz ile mahkeme başkanı tartıştı.sanık avukatı Sebahattin Korkmaz'ın, "Sizin bu"...

14.01.2013 15:23

Diyarbakır'da görülen PKK'nın sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) ana davasının duruşmasında sanık avukatı Sebahattin Korkmaz ile mahkeme başkanı tartıştı. sanık avukatı Sebahattin Korkmaz'ın, "Sizin bu duruşmada bir ezberi bozmanızı ve anadilde savunma konusunda reform yapmanızı bekliyoruz. Bir çok mahkeme anadilde savunma hakkı tanıdı. Sizin bu duruşmada anadilde savunma hakkını tanımanızı bekliyoruz" demesi üzerine Mahkeme Başkanı Bekir Soytürk, "Bizim tavrımızı herkes biliyor. Mahkeme bir takım zorlamalarla yola gelecek bir kurum değildir. Bu işi başka yere çekmeye gerek yok. Yasa değiştiği zaman yeniden değerlendirilir" dedi.

Diyarbakır'da 12 kişinin 'terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklu yargılandığı dava ile birleştirilen ve 108'i tutuklu, 175 sanığın yargılandığı KCK/TM ana davasına bugün Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 57'inci duruşma ile devam edilirken, duruşmaya tutuklu 13 sanık raporlu oldukları gerekçesiyle katılmadı.

ANKARA EMNİYETİ: SABRİ OK YURTDIŞINA ÇIKTI

Duruşmada mahkemenin Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne yazdığı ve KCK elebaşılarından Sabri Ok'un yakalanması ile ilgili talimata cevap geldiği belirtildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü mahkemeye yazdığı yazıda, Sabri Ok'un evinde bulunamadığını ve yurtdışına çıkış yaptığının tespit edildiğini bildirdi.

Duruşmada sanıklardan Mustafa Sarıkaya'nın akıbeti ile ilgili olarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilen yazıya cevap yazıldığı da belirtildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü gönderdiği yazıda, Sarıkaya'nın Yunanistan'a giderek buradan sığınma talebinde bulunduğunu, daha sonra ise Yunanistan vatandaşlığına alındığını belirtti.

VİRANŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI LEYLA GÜVEN: PARİS OLAYI KATLİAMDIR

Duruşma başlamadan önce söz isteyen tutuklu sanıklardan Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi Belediye Başkanı Leyla Güven, Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesi olayını kınadıklarını belirtti. Paris'te bir katliam yaşandığını ifade eden Güven, "Barışın konuşulduğu zamanlarda dün Mardin'de bir infaz gerçekleşti. Lice'den 10, Hakkari'den 14 gerilla cenazesi geliyor. Biz barışı isteyen güçler olarak sesimizi yükseltiyoruz. Bu cinayetlerin açığa çıkması, barışın daha çabuk gelmesini sağlayacak. Katliamı kınıyoruz. Görüşmelerin sonuç vereceğini ümit ediyoruz" dedi.

ANA DİLDE SAVUNMA TARTIŞMASI

Daha sonra söz alan bazı sanıkların avukatı Sebahattin Korkmaz, sanıkların anadillerinde kendilerini savunmaları konusunun meclisin gündeminde olduğunu hatırlatarak, mahkemeden bu duruşmada anadilde savunma hakkını tanımasını istedi.

Mahkeme Başkanı Bekir Soytürk, anadilde savunma konusunun daha önce de mahkemede konuşulduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bununla ilgili mahkemenin verdiği bir karar var. Bu anadilde savunmaya karşı alınmış bir karar değil. Bizim tavrımızı herkes biliyor. Mahkeme bir takım zorlamalarla yola gelecek bir kurum değildir. Bu işi başka yere çekmeye gerek yok. Yasa değiştiği zaman yeniden değerlendirilir. Biz aynı konuda daha önce karar verdik."

Duruşma daha sonra Hakkari Belediye Başkanvekili Kazım Kurt hakkındaki delillerin okunması ile devam etti. Kazım Kurt hakkındaki delil ikamesinin ardından duruşmaya öğle arası verildi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kck/tm Ana Davasında, 'Anadilde Savunma' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement