Kesk'ten, Kamu Düzeni Yasası'na Tepki - Son Dakika
Güncel

Kesk'ten, Kamu Düzeni Yasası'na Tepki

Kesk\'ten, Kamu Düzeni Yasası\'na Tepki

Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, hükümetin 2015 yılı bütçe tasarısı ve polise yetki getiren Kamu Düzeni Yasası'nı değerlendirdi.

06.12.2014 19:13

Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, hükümetin 2015 yılı bütçe tasarısı ve polise yetki getiren Kamu Düzeni Yasası'nı değerlendirdi. Özgen, Hükümet, Kamu Yasası ile tüm yetkileri bir elde toplamaya çalışıyor. Bu yasa ile emekçiler susturulmak isteniyor ve sıkı yönetim ilan edilmeye çalışılıyor. Emekçiler olarak buna karşıyız dedi.

Şırnak'taki ziyaret ve temaslarının ardından Büro Emekçileri Sendikası (BES) MYK üyesi ve Basın Yayın Halkla İlişkiler, Sosyal ve Dış İlişkiler Sekreteri Ahmet Acar, Ses MYK üyesi Fikret Çağlayan ile birlikte Hakkari'ye gelen Kesk Genel Başkanı Lami Özgen, Kesk Hakkari Şubeler Platformunda düzenlenen toplantıya katıldı. Özgen, hükümetin 2015 yılı bütçesi ve kamu düzeni yasasını eleştirererek, bunun savaş, yoksulluk ve talan bütçesi olduğunu savundu. Savaş, yoksulluk ve talana karşı 13 Aralık'ta Ankara'da miting düzenleyeceklerini belirten Özgen, Türkiye'de barışçıl ve demokratik hakların kullanılmasının önünde birçok engelleyici yasa olmasına rağmen, hükümetin 6-7 Ekim sürecini bahane ederek kamu güvenliği yasa tasarısını güdeme getirdiğini ileri sürdü.

Hükümetin yasalarla tüm güvenlik yetkilerini bir elde toplamaya çalıştığını belirten Özgen şöyle konuştuBütün yasalar sözüm ona halk adına çıkarılır ve halk aleyhine kullanılmak suretiyle egemenleri, iktidarları, sermaye kesimini korumaya yönelik bir çerçeveye büründürülür. Bu anlamda kamu güvenliği yasası da biz emekçiler açısından hedeflenen olgunun, bütün kesimleri susturmak, biat ettirmeye yönelik boyun eğdirmek, gözaltına alma, tutuklama, malına el koyma ve bir bütün olarak bu yasa ile hem emniyet müdürlüklerine yetki verilmek suretiyle sıkı yönetim koşullarını hayata geçirerek kurumsallaştırmayı hedefleyen bir hükümetin yönelimleriyle karşı karşıyayız. Bunun kamuya yönelik olmadığını, tam tersine hükümeti koruma ve kollamaya yönelik bir yasa olduğunu ifade ediyor, bu anlamda biz emekçiler olarak yasanın karşısında olduğumuzu belirtiyoruz. 13 Aralık'ta bu yasanın halk için olmadığını ifade edeceğiz. Bu ziyaretlerimizdeki amaçlardan birisi 13 Aralık 2014'tteki Ankara'daki mitingimize çağrı yapmak ve aynı zamanda yereldeki sorun ve sakıntıları dinlemek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kesk'ten, Kamu Düzeni Yasası'na Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement