Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Doğum Gününü Kutladı - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Doğum Gününü Kutladı

Kılıçdaroğlu, Erdoğan\'ın Doğum Gününü Kutladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ödemiş Tarım Mitingi İzmir'de Ege Bölgesi Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Federasyonu'nun Düzenlediği 2'inci Geleneksel Halk Şöleni'ne Katıldı

27.02.2011 02:30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ödemiş Tarım Mitingi İzmir'de Ege Bölgesi Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği 2'inci Geleneksel Halk Şöleni'ne katıldı. Şölende konuşan Kılıçdaroğlu doğum günü nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mutluluklar diledi. Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'la aralarında herhangi bir sorun olmadığını söyledi.İzmir'deki programı kapsamında, Crowne Plaza'da köşe yazarlarıyla görüşen Kılıçdaroğlu, bir basın mensubunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün doğum günü olduğunu hatırlatması üzerine, "Mutlu olmasını dilerim" dedi. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un da İzmir'de olmasına ve otelde bulunmasına karşın yan yana gelmediklerini belirterek,"Aranızda bir sorun mu var?" sorusuna ise 'Öyle bir şey yok" dedi. Sonra Batum'u yanına çağırarak bakın aramızda bir sorun yok diye Batum'la yan yana durdu.

"KARS DÜNYAYA ÖRNEK OLMALIDIR"

Crowne Plaza'da bir süre dinlendikten sonra Halkapınar Salonu'na geçen Kılıçdaroğlu, burada Ege Bölgesi Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği 2'inci Geleneksel Halk Şöleni'ne katıldı. Kars'ın 27 etnik kimlikten oluştuğunu ve insanların yıllardır barış ve kardeşlik içinde yaşadıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, bunun sadece Türkiye'ye değil, dünyaya örnek olması gerektiğini söyledi.

"KİMSEYİ MUHTAÇ YAPMAYACAĞIZ"

Kan kaybeden tarım ve hayvancılıkla ilgili Ödemiş'te Tarım Mitingi düzenlediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Hayvancılıkta Kars sadece Kars'ı değil, Türkiye'yi besleyen bir kentti. Ama bugün Kars'ta yaşanan dramları görüyorsunuz. Kars sürekli kan kaybediyor. Gönlümüzde yatan, herkesin doğduğu yerde karnının doymuş olmasıdır. Arzumuz budur. O bölgelerde ciddi bir yoksulluk var. Sadece sosyal hayatta gerileme yok. Ekonomik hayatta da var. Aile sigortasını getireceğiz dedik. Ailede kadının banka hesabına en az 600 lira para yatıracağız. Kadın kardeşlerimiz kimseye muhtaç olmadan, el avuç açmadan, makarna kömür dilenmeden haklarını alacaklar ve çocuklarının rızkını sağlayacaklar. Kimseyi muhtaç yapmayacağız, sağ elin verdiğini sol el görmeyecek dedik, bu amaçla yola çıktık" dedi.

"HEYKELE DEĞİL, EKONOMİK DURUMU BAK"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise son günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özellikle heykelle ilgili sözleriyle gündemde olan Kars'ta 30 yıl öncesine kadar 4 sinema, tiyatro salonu, balo salonu bulunduğunu söyledi. Tekin, "Ne oldu da Sivas'ın ötesindeki insanlar göç ediyorlar? O heykele değil, insanların ekonomik durumlarının ne olduğuna bak, Ey Sayın Başbakan" dedi. Kılıçdaroğlu, salondan ayrılmadan önce 21'inci dönem DSP'den milletvekili olan Mehmet Çümen ve Kemal Vatan'a CHP rozeti taktı. Rozet töreni sırasında iki genç kız "Kahrolsun faşizm, yaşasın sosyalizm" sloganı attı. İki genç kızı Federasyon yetkilileri tören alanından uzaklaştırdı.Ege Bölgesi Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Federasyonu Başkanı Öner Osmanoğulları da Kars'ın 27 etnik unsuru bünyesinde barındırdığını, barış kardeşlik içinde yaşayan nadide bir kent olduğunu kaydetti. Osmanoğuları, Federasyon olarak referandumda hayır oyu kullandıklarını da dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Doğum Gününü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement