Kılıçdaroğlu: Ülkenin Geleceği İçin Kaygılanmalıyız - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Ülkenin Geleceği İçin Kaygılanmalıyız

Kılıçdaroğlu: Ülkenin Geleceği İçin Kaygılanmalıyız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

25.08.2011 17:35  Güncelleme: 05:51

Chp Genel Başkan Yardımcısı Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Koşaner'e ait olduğu ileri sürülen ses kaydı ile ilgili iddialar hakkında, " Genelkurmay Başkanlığı'nı yabancı istihbarat örgütleri bu kadar rahat dinliyorsa demek ki bu ülkenin geleceği açısından kaygı duymalıyız" dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Işık Koşaner'e ait olduğu öne sürülen ses kaydı için AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin yabancı istihbarat örgütlerini işaret ettiği yönündeki haberlerle ilgili düşüncesi sorulan Kılıçdaroğlu, "Bir AK Parti Genel Başkan Yardımcısı bu dinlemelerde yabancı istihbarat unsurlarını gösteriyorsa bu önemli bir açıklamadır. Dolayısıyla bu açıklamanın ardında AK Parti de duruyordur. O zaman Başbakan'a düşen, eğer kendi Genelkurmay Başkanlığı'nı yabancı istihbarat örgütleri bu kadar rahat dinliyorsa demek ki bu ülkenin geleceği açısından kaygı duymalıyız" diye konuştu.

"DEVLETİN CİDDİYETİ İLE BAĞDAŞACAK BİR OLAY DEĞİLDİR" (LİBYA'YA ELDEN PARA YARDIMI)

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Libya'daki muhaliflere elden para yardımı yaptığına ilişkin iddialar hakkında ise, "Örtülü ödenekten bir para aktarıldığı anlaşılıyor ama bu paranın bavullara konulup servis edilmesi ve bunun Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri tarafından açıklanması doğru değil. Devletin ciddiyeti ile bağdaşacak bir olay değildir" dedi.

-YENİ MAHALLE BELEDİYESİ'NDEKİ YOLSUZLUK İDDİALARI-

Kılıçdaroğlu, Ankara Belediye Başkanı Tarık Şengül'ün istifası ve Yenimahalle Belediyesi hakkındaki yolsuzluk iddiaları ile ilgili ise, "Arkadaşları bilgilendirdik. Biz de son durumu öğreneceğiz" derken, Ankara İl Başkanlığı'na kimin getirileceği konusunda henüz erken olduğunu belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Ülkenin Geleceği İçin Kaygılanmalıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement