Kırıkkale´De ´´Mikro Kredi´´Li Bayan Patronlar - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale´De ´´Mikro Kredi´´Li Bayan Patronlar

Kırıkkale´De ´´Mikro Kredi´´Li Bayan Patronlar

Ev Hanımlarını Ticarete Yönlendirerek Ekonomiye Katkı Sağlayabilmek Amacıyla Verilen Mikro Kredilerin İlk Talihlileri Törenle Kredilerini Alarak İş Hayatına 'merhaba' Dedi.

16.07.2010 01:09

Ev hanımlarını ticarete yönlendirerek ekonomiye katkı sağlayabilmek amacıyla verilen Mikro kredilerin ilk talihlileri törenle kredilerini alarak iş hayatına ''merhaba'' dedi.

Kırıkkale Valiliği İl Özel İdaresi ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanlığı tarafından birlikte organize edilen ve ilimizde ilk defa uygulanacak olan Mikro Kredi kullanımıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda Mikro Kredi alan bayanlara kredileri takdim edildi. Valilik toplantı salonunda 'Mikro Kredi' ile ilgili yapılan çalışmalar anlatılarak, Mikro Kredi alan bayanlara kredileri takdim edildi. Geniş katılımın sağlandığı toplantıda 'Mikro Kredi' alan yeni patronlar görüşlerini dile getirdi.

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Mikro Kredi ile yoksulluğa artık çare bulunulabildiğini dile getirerek ''Ülkemizde 2003 yılından itibaren dikkat çeken Mikro Kredi uygulanmasında başarılı sonuçlar alınmış aile bütçesine önemli katkılar sağlanıldığı tespit edilmiştir. İl Genel Meclisimiz tarafından Şubat 2009 tarihinde karar alınan yardıma muhtaç, her hangi bir geliri olmayan ve talep eden ev hanımlarına yönelik projede kullanılmak üzere 30.000.00 TL ödenek aktarılmıştır. Ayrıca hizmetlerin yapılması için çalışma ofisinin teşrifatı yapılarak açılışa hazır hale getirilmiştir. Bu kapsamda başlatılan çalışmalar ilimizde bu gün start almış olacaktır. İl Özel İdaresi ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı arasında 1 Şubat 2010 tarihinde imzalanan protokol gereği Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanlığı tarafından projelere yüzde 50 kredi desteği sağlanılacaktır? diye konuştu.

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise, belediye olarak destek anlamındaki oluşumun içerisinde yer alacaklarını belirterek mikro kredinin bir bölümüne şahsı adına üstleneceğini söyledi. Korkmaz, ''İlimizde yaklaşık 5 bine yakın yardıma muhtaç ailemize destekte bulunuyoruz. Valilik, İş-Kur, Halk Eğitim ve belediyemiz olmak üzere tüm kurumlar işbirliği yaparak ev hanımlarımızın kişisel becerileri geliştirmelerine ciddi anlamda katkıda bulunuyoruz. Kendim bireysel anlamda bu kredilerin bir bölümünü üstleneceğim. Ev hanımlarımıza yapacakları işlerde hayırlı bol kazançlar diliyorum'' dedi.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Aziz Akgün, Türkiye'de bugün itibariyle 47 ilde dar gelirli vatandaşlarımıza 57 trilyon kredi verdiklerini vurguladı. Akgün 'Mikro Kredi'yi tanımlayarak, ''Bu insanlarımızı kendi kendine üretim yapan, evlerine gelir getirme faaliyetlerine katkıda bulunan insanlar oluşturmakla ilgili çerçeve içerisinde bulunuyoruz. Bunu Prof. Dr. Muhammed Yunus ile birlikte yapıyoruz. Nobel ödülü sahibi ve dünyada 175 ülkede mikro kredi uygulamasına öncülük yapan gerçekten muhteşem bir insan kentinde Nobel ödülü aldı bu uygulamanın ilk açıda dar gelirli ailelerin yoksulluktan kurtularak onların hem ailesine hem ev katkıda bulunmasına büyük ölçüde öncülük etmiştir''

Mikro Kredi kazanan Gonca Göç, 1 ay içerisinde karar vererek mikro krediye başvurduğunu söyleyerek ''Artık hiçbir işi göremez hale geldim. 6 senedir çok iradeliydim. Bu da çocuklarımı etkiliyor. Onların önünde durmam ayakta durmam çok önemliydi. Baktım bunların psikolojisi bozulacak. Hepsini karşıma aldım. Hayat bize hiç ummadığımız şekilde ummadığımız zamanda bir oyun oynadı. Biz zaten bu oyunun içerisine yenik düştük. Mikro krediyi okuyunca çocuklarıma anlattım. Ben bunları başarabilirsem bire bir beraberlik sağlayacağız dedim ve krediyi aldım. Ben bu kredileri ileriye götürürsem 2-1 galip duruma geçeceğiz. Bunların üzerine komşum bir gün bize geldi. 'Bende bu işin içerisindeyim ve bir grup oluşturalım' dedi ve bende buna olumlu baktım ve bir grup oluşturduk. Bugün bile personel geldi eğitim aldık. Merdivenlerin basamaklarını çıkarak yükseldik. Aslen ben İstanbulluyum. İstanbul'a gittiğimde bir makarna yemeyi gördüm. Baktım çok da güzel iş yapıyor, hem ucuz hem doyurucu diyerek bu yola çıkmış oldum. İnşallah ileride işkadını olup makarna dükkanı açmak istiyorum'' diyerek yaşadıklarını anlattı.

MİKRO KREDİLİ BAYAN PATRONLAR

Mikro kredili bayan patronlar

700 TL'lik Mikro Kredileri alan bayanlar: Ülkü Toksay, kozmetik ürünleri satışı - Hatice Elidemir, kozmetik ürünleri satış -Gonca Göç, giysi ticaret -Meral Ersan, gözleme evi işletmeciliği -Zehra Veske, gözleme evi işletmeciliği -Gökçe Acaroğlu takı tasarım işi- Dilek Kızılkan terzi dükkan işletmeciliği -Şerife Karaca, çeyizlik eşya alım satımında krediyi kullanacağı açıkladı ve bu arada Zafer Caddesi üzerinde bulunan Osman Ağa pasajında Mikro kredi binası hizmete açıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale´De ´´Mikro Kredi´´Li Bayan Patronlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement