Koca Kaymakamların Başarısı - Son Dakika
Güncel

Koca Kaymakamların Başarısı

Koca Kaymakamların Başarısı

Iğdır'ın Aralık Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli ile eşi olan Karakoyunlu Kaymakamı sengül Korkmaz Çiçekli ilçelerini kalkındırmak için el ele verdi.

04.02.2012 19:52

Iğdır'ın Aralık Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli ile eşi olan Karakoyunlu Kaymakamı sengül Korkmaz Çiçekli ilçelerini kalkındırmak için el ele verdi.

Iğdır'a 12 Ağustos 2010'da atanan ve kent merkezine 13 kilometre uzaklıktaki Ermenistan sınırına yakın Karakoyunlu ilçesinde görev yapan Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli (34) ile 45 kilometre uzaklıktaki İran ve Nahcivan'a komşu Aralık ilçesinin Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli (36), başarılı projeleriyle dikkat çekti. Aralık'ta oturan kaymakam çift, ilçelerindeki vatandaşları gelir durumlarına göre 3 gruba ayırdı ve yardım dağıttı. Köyleri gezen ve kızları okula kazandıran Ankaralı Esengül Korkmaz Çiçekli ile Bayburtlu Mehmet Fatih Çiçekçi, 2006 yılında Bursa'da tanıştı. Bursa'nın Harmancık Kaymakamı Esengül Korkmaz ile Büyükorhan Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli'nin 2008'de yaptıkları evliliklerinden Yavuz Selim isminde 2.5 yaşında bir çocukları var.

Esengül Korkmaz Çiçekli, Karakoyunlu'da maddi durumu iyi olmayan 40 vatandaşın evini tamir ettirdi, 20 kişiye de 70 metrekarelik evler yaptırdı. Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli, yapacağı projelerde fikir alış verişinde bulunduklarını, bu yüzden hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını bildirdi. Aldıkları ortak kararları yürüttüklerini ve kapılarını 24 saat süreyle vatandaşa açık tuttuklarını anlatan Çiçekli, "Hedefim, kadınların toplumsal yaşama katkılarını artırmak ve kız çocuklarını okula kazandırmak" dedi.

Ağrı Dağı eteklerindeki Aralık ilçesinin Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, mesleki açıdan birbirlerini tamamladıklarını belirtti. Birlikte birçok ortak projeye imza attıklarını anlatan Çiçekli, "Iğdır'da güz çiçeklerinin belirlemek için 'Nuh'un Çiçekleri' projesini hayata geçirdim. Ağrı Dağı'nın 3 bin metresine çıkarak çeşitli çiçek türlerinin fotoğraflarını çektim. Ağrı Dağı'nda 500'ün üzerinde güz çiçeği türü tespit ettik" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Koca Kaymakamların Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement