Kocaeli'de Fetö/pdy Davaları - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de Fetö/pdy Davaları

Kocaeli\'de Fetö/pdy Davaları

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 10 ayrı davada, aralarında daha önce ihraç edilen şube müdürü ve komiser ve polis ile emniyet mensuplarının eşlerinin sözde "emniyet ablası" öğretmenin bulunduğu tutuklu 10 sanığın...

08.02.2017 17:38

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 10 ayrı davada, aralarında daha önce ihraç edilen şube müdürü ve komiser ve polis ile emniyet mensuplarının eşlerinin sözde "emniyet ablası" öğretmenin bulunduğu tutuklu 10 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı, örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in çağrısı üzerine Bank Asya'ya para yatırdığı ve örgütün emniyet mensuplarının eşlerinden sorumlu sözde "emniyet ablası" olduğu iddia edilen, daha önce meslekten ihraç edilen tutuklu öğretmen Büşra Canbay ve avukatı Kasım Kutboğa hazır bulundu.

Duruşmanın başında sanığa hakkında hazırlanan ifadesi okunarak, gözaltına alındıktan sonra emniyette ve sulh ceza hakimliğinde "KPSS sorularının kendisine verilmesi sayesinde öğretmen olduğu" ve "Kendisinin ve eşinin polis eşlerinden sorumlu abla ve abi olduğu" şeklinde ifade verdiği hatırlatıldı.

Sanık Canbay, suçlamayı reddederek, eşi Fuat Canbay ile 2014'te tanıştığını ve evlendiğini söyledi.

Eşinin 26 Temmuz tarihinde iş yerinde gözaltına alındığını, kendisinin de 27 Temmuz'da ifade vermek üzere gittiği sırada emniyette gözaltına alındığını anlatan Canbay, emniyette verdiği ifadelerin doğru olmadığını, suçu kabul etmezse daha çok ceza alacağının söylenmesi üzerine suçlamaları kabul ettiğini öne sürdü.

Canbay, "Değişik zamanlarda, değişik bayanlarla sohbet toplantılarına katılmışlığım olmuştur ancak bu toplantılar polis eşlerinin ablalığı kapsamında değildir. Himmet adı altında para toplamam söz konusu değildir. 2012 yılında öğretmen olduğumda Bank Asya'da hesap açmıştım. Fetullah Gülen'in 25 Aralık'tan sonraki çağrısından sonra para yatırdığımı hatırlamıyorum."

Sanık avukatı Kutboğa da ByLock raporunun yeniden gönderilmesini, KPSS kitapçığının celbini, müvekkilinin eşinin tanık olarak dinlenmesini ve müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık hakkındaki ByLock sorgusunun yeniden yapılmasına, ilgili yerlerden gerekli dijital verilerin istenmesine ve tutukluluk durumunun devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Diğer davalar

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen diğer 9 ayrı duruşmaya ise daha önce ihraç edilen Kocaeli Emniyet Emniyet Müdürlüğü İkmal Şube Müdürü Ahmet Şahin, komiser Ali Durak, komiser yardımcıları Tuna Tuç ve Namık Geyik, polis memurları Tuncay Doğan, Ali Kılıç, İbrahim Gündüz, Ali Şahin ve Mucip Şatır ile avukatları katıldı.

Duruşmalarda "silahlı terör örgütüne üye olmak ve yönetmek", örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları suçlamalarının yöneltildiği sanıklar hakkındaki iddianameler okundu.

Kimlik tespitlerinin ardından, sanıkların savunmaları alındı.

Sanıklar, ByLock kullandıkları yönündeki suçlamaları ise kabul etmeyerek, tahliyelerini istedi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, suçun vasıf ve mahiyeti, cezanın üst sınırı dikkate alınarak, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar hakkındaki ByLock sorgusunun yeniden yapılmasına, ilgili yerlerden gerekli dijital verilerin istenmesine ve tutukluluk durumunun devamına karar vererek, duruşmaları erteledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de Fetö/pdy Davaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement