Konya'da CHP'den Ensar Vakfı ve Kaimder Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Konya'da CHP'den Ensar Vakfı ve Kaimder Hakkında Suç Duyurusu

Konya\'da CHP\'den Ensar Vakfı ve Kaimder Hakkında Suç Duyurusu

Konya CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Orkun Polat ile partililer, Karaman'da öğrenci evlerinde, çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunulması olayı ile ilgili olarak Ensar Vakfı'nın Karaman Şubesi ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği'nin (KAİMDER) yöneticileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

24.03.2016 15:24

Konya CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Orkun Polat ile partililer, Karaman'da öğrenci evlerinde, çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunulması olayı ile ilgili olarak Ensar Vakfı'nın Karaman Şubesi ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği'nin (KAİMDER) yöneticileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Konya Adliyesi önünde partililerle birlikte basın açıklaması yapan Polat, "Sayısı tam olarak belli dahi olmayan çocuklarımız, ailelerinin masumane duygularla emanet ettiği sapkın öğretmenler tarafından cinsel istismara uğradı. Bu hazin olay öncelikli yerel yönetimler ve yerel basın tarafından karartılmaya çalışıldı. Olay ülke kamuoyuna taşınınca hükümet tarafından konuyla ilgili jet hızıyla yayın yasağı getirildi. Yayın yasağının ardından AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk konuyla ilgili sıcağı sıcağına 'inadına Ensar Vakfına destek olacağız' şeklinde vahim bir açıklamada bulunmuştur. Bu sapkın olayın mağduru Nihat Öztürk'ün herhangi bir yakını olsaydı aynı tepkiyi ve desteği verebilecek miydi? Kendisi de bir anne olan Bakan Ayşe Ramazanoğlu'da Ensar Vakfı'nın kapatılmaması için 'bir kereden bir şey olmaz' diyerek mağdur aileleri ve tüm kamuoyunu derinden sarsmıştır. Bizler bu açıklamayı yapan Ayşe Ramazanoğlu'nu istifaya davet ediyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, hazırladıkları dilekçeleri, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.

Öte yandan CHP Gençlik Kolları Genel Sekreteri Gençosman Killik ve beraberindeki partililerin de Karaman Adliyesi'nde aynı vakıf ve dernek yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

- Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya'da CHP'den Ensar Vakfı ve Kaimder Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement