Konya'da Cinayet Zanlısı 12 Yıl Ceza Aldı - Son Dakika
Güncel

Konya'da Cinayet Zanlısı 12 Yıl Ceza Aldı

Konya\'da Cinayet Zanlısı 12 Yıl Ceza Aldı

Konya'da 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı olayda zanlı, tahrik altında olayı gerçekleştirdiği için 12 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

01.03.2013 09:44  Güncelleme: 09:47

Konya'da 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı olayda cinayet zanlısı, haksız tahrik altında olayı gerçekleştirdiği için 12 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinayet ve yaralama davasının karar duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Hüseyin Gönül ve Mustafa Y. ile taraf avukatları katıldı. Savcının bir önceki celse verdiği esasa ilişkin mütalaa nedeniyle mahkeme heyeti taraf avukatlarından esasa ilişkin diyeceklerini sordu. Sanıklardan Hüseyin Gönül'ün avukatı, müvekkilinin tahrik altında kendini savunma amaçlı olayı gerçekleştirdiğini belirterek, en üst seviyeden cezasının indirilmesini istedi. Son sözleri sorulan sanıklardan Hüseyin Gönül, "Ben kendimi savunmak için silahı ateşledim, çok pişmanım" dedi. Diğer sanık Mustafa Y. de "Ben silah kullanmadım. Hüseyin kullandı o da kendini savunma amaçlıydı" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti sanıklardan Hüseyin Gönül'e Mustafa Kurma'yı öldürmesinden dolayı müebbet hapis cezası verdiklerini, haksız tahrik altında olayı gerçekleştirdiği ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını 10 yıla düşürürken, Recep O'yu yaraladığı için de 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı. Tutuklu sanık Mustafa Y. ise beraat ederek tahliye edildi. Tutuksuz yargılanan sanıklardan İskender Coşkun ise kişiyi hürriyetinden yoksun bıraktığı için 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 11 Mayıs 2012 tarihinde Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi Mesaj Caddesinde bir kafede meydana gelmişti. Daha önce Konya Şekerspor'un kalecisi Gürsel Yaprakçı'nın öldüğü olayda hafif yaralı olarak kurtulan Resul K., Mustafa Y. ve Hüseyin G. kafede otururken, İskender Coşkun, Recep O. ve Murat Kurma yanlarına geldi. Resul K. ile İskender Coşkun, kaleci Yaprakçı'nın ölümüyle ilgili tartışmaya başladı. Çıkan kavgada, Recep O. yaralandı, Murat Kurma ise kaldırıldığı hastanede ölmüştü. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya'da Cinayet Zanlısı 12 Yıl Ceza Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement