Kovancılar'da Festival Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Kovancılar'da Festival Heyecanı

Kovancılar\'da Festival Heyecanı

Kovancılar Geleneksel Hale Gelen Ve Bu Yıl Üçüncüsü Gerçekleştirilen Heybet Baba Festivali Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı.

27.07.2011 23:08  Güncelleme: 23:09

Kovancılar geleneksel hale gelen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen heybet baba festivali büyük bir coşkuyla kutlandı. Kovancılar kaymakamlığı ile Kovancılar belediyesi tarafından düzenlenen ancak tüm giderleri Kovancılarlı işadamı ve esnaflar tarafından karşılanan festivalin açılışına Elazığ Valisi Muammer Erol, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Karaçor Biberi Büyük Beğeni Topladı

Festivalin birinci gününde değişik sosyal ve sportif etkinlikler düzenlendi. Festival kapsamında düzenlenen yemek yarışması büyük ilgi görürken Karaçor Biberinin dünyaya tanıtılması gereken bir lezzet olduğu davetliler tarafından dile getirildi. Yemek yarışmasına jüri üyesi olarak katılan ve Kovancılarlı bir işadamının Avusturyalı eşi olan bayan, kendi ülkelerinde de benzer festivallerin yapıldığını ancak buradaki samimiyet ve içtenliğin hiçbir yerde olmadığını dile getirdi.

Festivalin en ilginç yarışması ise halat çekme etkinliği oldu. Kovancılar gençlerinden oluşan beş kişilik bir takımın karşısına çıkan otuz kişilik bir gurup iki kez yenildi. Üçüncü dememede ise halat koptu ve yarışmayı 30 kişilik bir takıma rağmen beş kişilik genç gurup kazandı.

Birinci gün etkinliklerindeki köyler arası halkoyunları yarışması, loğ atma yarışması ve semazen gösterileri düzenlendi.

Festivalin 2. Günü kortej yürünüşüyle başladı. Daha sonra Mehter Takımı tarafından davetlilere mini bir konser verildi. Festivalde konuşan Kovancılar Belediye Başkanı Bekir Yanılmaz yaptığı konuşmada belediye hizmetleri hakkında bilgiler vererek, vatandaşların rahatı için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Kovancılar Kaymakamı Selçuk Arslan da Festivalin ilçe sorunlarını duyurmak ve birlik beraberlik açısından önemli olduğunu vurguladı. Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş Ak Parti iktidarı döneminde ülkeye büyük hizmetler yapıldığını belirterek, hizmetler adına Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti. Festival kapsamında çeşitli yarışmalar da yapıldı. Yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verildi.

SEHER DİLOAVAN VE MUSTAFA ÖZARSLAN BÜYÜLEDİ

Festivalin konser bölümüne ise yoğun ilgi vardı. Gurup Demirel ve tekin Bulut'un ardından sahne alan ülkemizin tanınmış sanatçısı Seher Dilovan birbirinden güzel eserlerini Kovancılar halkı için söyledi.

Son olarak sahne alan Mustafa Özarslan ise yoğun tezahürat altında çıktığı sahnede uzun süre kalarak Kovancılar halkının gönlünü fethetti.

Festivalin büyük bir coşku ile geçtiğini ifade eden Kovancılar belediye başkanı Bekir Yanılmaz, bu mutluluklarına ortak olan ve festivale katkıda bulunan tüm katılımcılara teşekkür ederek şunları söyledi:

"Geleneksel olarak düzenlediğimiz Heybet Baba Festivali'nin üçüncüsünü de önemli misafirlerimizin ve Kovancılarlı hemşerimizin iştirakiyle tamamladık. İlçemizin tanıtımı ve ilçenin ekonomik katma değer taşıyan ürünlerinin ülke gündemine taşınmasına yönelik olarak düzenlediğimiz bu festivale maddi ve manevi katkı sağlayan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kovancılar'da Festival Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement