99 Kurtköylü Kaçak Odun Yüzünden Mahkemelik Oldu - Son Dakika
Güncel

99 Kurtköylü Kaçak Odun Yüzünden Mahkemelik Oldu

99 Kurtköylü Kaçak Odun Yüzünden Mahkemelik Oldu

Yalova Kurtköy'de, Orman İşletme Müdürlüğünün köylülere verdiği odunlarda kaçak kesim yapıldığı iddiasıyla köyde 99 hane reisi, hakim karşısına çıktı.

22.10.2013 19:40  Güncelleme: 20:10

Yalova merkeze bağlı Kurtköy'de, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından "zati ihtiyaç" olarak köylülere verilen odunlarda kaçak kesim yapıldığı iddiasıyla 120 hanelik köydeki 99 hane reisi, Yalova 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Yalova Orman İşletme Müdürlüğü orman muhafaza memurları, "zati ihtiyaç" olarak köylülere verilen odunlarda, 447 adet meşe, 418 adet kayın, 83 adet kestane olmak üzere 948 adet dikili ağacın damgasız kesildiğini tespit etti.

Durumu mahkemeye taşıyan Orman İşletme Müdürlüğü, konuyla ilgili 120 hanelik Kurtköy'ün muhtarlığına dava açtı. Davada köyün muhtarı Abdulkadir Dursunbek ve azası Ahmet Sefer Özkan'ın yargılanma sürecinde, Yalova 2. Sulh Ceza Mahkemesince ormanda belirlenen yerlerde ağaçların kesimini yapan köylüler hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Orman Kanununa muhalefet suçundan, diğer hane üyeleri köy dışında yaşadığı ya da kesime katılmadığı için köydeki 99 hane reisi, sanık olarak mahkemeye çağrıldı.

Davada, sanıkların büyük bir kısmı duruşma salonunda hazır bulundu. Hakim Ali Naki Ceylan, yaşanan durumla ilgili sanıklara bilgi verdi. Daha önce buna benzer bir durumun Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesinde gerçekleştiğini ifade eden Ceylan, benzer davada verdikleri beraat kararının üst mahkemece iptal edildiğini söyledi. Üst mahkemenin, sadece kesimi yapan muhtarlığın yetkililerinin değil, kesime katılan herkesin sanık olarak yargılanması gerektiği yönünde görüş bildirdiğini belirten Ceylan, bu nedenle de kesime tüm katılanların ifadesinin alındığını kaydetti.

Daha sonra ifadelerine başvurulan sanıklar, kesilmesi için damgalanan ağaçların dışında kesim yapmadıklarını söyledi. Duruşma, ifadelerin alınmasının ardından ertelendi.

Muhtar Abdulkadir Dursunbek, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu bizim köylüye bir ders olsun. Aslında köylünün burada hiçbir suçu yok. Herkes nakliyesini almış götürmüş. Bunda yapılacak pek fazla bir şey yok" dedi.

Çoğu ilk kez hakim karşısına çıkan köylüler ise tüm köyün sanık olarak mahkemeye çıkarılmasına anlam vermediklerini ifade etti.

2-Sanıklardan detay görüntüler

3-Köyün Muhtarı ile (en son konuşan kişi) röportaj

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 99 Kurtköylü Kaçak Odun Yüzünden Mahkemelik Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement