Kurban Bayramı Namazı - Son Dakika
Güncel

Kurban Bayramı Namazı

Kurban Bayramı Namazı

Iğdır, Kars, Ardahan ve Erzurum'da çok sayıda vatandaş, Kurban Bayramı namazını tarihi camilerde kıldı Sabah erken saatlerde camileri dolduran vatandaşlar Mısır ve Suriye için de dua etti...

15.10.2013 10:13

Erzurum, Iğdır, Kars ve Ardahan'da çok sayıda vatandaş Kurban Bayramı namazını tarihi camilerde kıldı, Mısır ve Suriye için dua etti.

Kentte sabah erken saatlerde Ulu Cami, Lala Paşa gibi özellikle tarihi camilere giden vatandaşlar, bayram namazını kıldı. Camiden çıkan vatandaşlar, daha sonra bayramlaştı.

- Iğdır

Iğdır'da Merkez Camisi'ni dolduran yaklaşık 5 bin kişi, salavat getirerek Mısır ve Suriye halkı için dua etti.

İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, burada yaptığı konuşmada, bayramların birlik ve beraberlik için önemli günler olduğunu belirterek, insanların bu anlamlı günlerde kucaklaşması gerektiğini söyledi.

Bayram namazından sonra dua eden vatandaşlar, Vali Ahmet Pek, Müftü Kulaz ve Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Güven ile camide bayramlaştı.

Vatandaşlardan İbrahim Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, namaz sonrası vatandaşların birbirleriyle kucaklaşarak, bayramlaşmasının önemli olduğunu ifade etti.

?Bu anlamlı günde Mısır ve Suriye halkı için dua ederek, onlara destek olmaya çalıştıklarını belirten Akkuş, "Dünyanın neresinde olursa olsun bütün Müslümanlar kardeştir. Allah'ın izniyle fitnecilerin oyununa gelmeyeceğiz. Bugün bütün Müslüman kardeşlerimiz için dua ettik. Umarım Mısır ve Suriye'de yaşanan savaş ortamı bir an önce son bulur" dedi.

Ardahan

Ardahan'da da sabah erken saatlerde Merkez Camii'ne gelen çok sayıda vatandaş, bayram namazını kıldı.

Vaaz veren İl Müftüsü Aytekin Yılmaz, kurbanın bayram tadında olmasını temenni ederek, bu gibi günlerin birlik, beraberlik açısından önem arz ettiğini vurguladı.

Kars

Kars ve Sarıkamış ilçesinde de vatandaşlar, Kurban Bayramı dolayısıyla camileri doldurdu.

Namaz için erken saatlerde camilere gelen vatandaşlar, bayram namazının ardından bayramlaştı.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cami çıkışında lokum dağıttı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurban Bayramı Namazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement