Kürkçü'den Şaşırtan Tavır - Son Dakika
Güncel

Kürkçü'den Şaşırtan Tavır

Kürkçü\'den Şaşırtan Tavır

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü duruşma sırasında telefonla konuşunca "Vekilsiniz lütfen duruşmada telefonla konuşmayınız" şeklinde Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin uyarısıyla karşılaştı.

26.12.2011 18:53

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü duruşma sırasında telefonla konuşunca "Vekilsiniz lütfen duruşmada telefonla konuşmayınız" şeklinde Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin uyarısıyla karşılaştı. Kürkçü Başkan'ı "Tamam kapatıyorum, uzatmayın, işinize bakın. Biz Meclis'te de telefonla konuşuyoruz" diye yanıtladı ve telefononu kapattı.

Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında gazeteciler Nedim Şener ile Ahmet Şık'ın da bulunduğu 12'si tutuklu 14 sanık hakkında açılan Odatv davasının ikinci duruşması sona erdi. Duruşmada 134 sayfalık iddianamenin 58. sayfasına kadar okunması tamamlandı.

KİMLİK TESPİTİ YAPILDI

Duruşmada sanıkların kimlik tespiti yapıldı. Kimlik tespiti sırasında mesleğinin gazeteci olduğunu belirten tutuklu sanık Ahmet Şık, halen evli ve bir kız çocuğu olduğunu söyledi.

BAŞKANDAN KÜRKÇÜ'YE TELEFON UYARISI

Duruşmayı izleyenler arasında yer alan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü duruşma sırasında telefonla konuşunca Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci tarafından "Vekilsiniz lütfen duruşmada telefonla konuşmayınız" denilerek uyarıldı. Kürkçü ise, "Tamam kapatıyorum, uzatmayın, işinize bakın. Biz Meclis'te de telefonla konuşuyoruz" dedi. Başkan Ekinci ayrıca salonda bulunan polislere duruşma salonunda telefonla konuşan olursa hakkında yasal işlem yapmaları konusunda talimat verdi.

"SOFT BİR DURUŞMA"

Mahkeme Başkanı Ekinci duruşmanın saat 18.00'a kadar devam edeceğini belirterek "Başlamak bitirmenin yarısıdır" dedi. Ekinci ayrıca duruşma salonunda izleyicilerin sık sık dışarı çıkıp girmesi üzerine "Tabiri caizse burada soft bir duruşma yapıyoruz. Salona giriş çıkışlara karışmıyoruz ama abartmanıza gerek yok" diye konuştu.

KOZİNOĞLU DÜZELTMESİ

Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde 12 Kasım'da rahatsızlananmasının ardından hayatını kaybeden ve iddianamede tutuklu sanık olarak görülen Kaşif Kozinoğlu'nun "tutuklu" diye okunmasının ardından Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci "UYAP sisteminde Kozinoğlu'nun 12 Kasım'da öldüğü belirtiliyor" diyerek düzeltti.

İDDİANAMENİN 58. SAYFASINA KADAR OKUNDU

Duruşmada, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız'ın hazırladığı 134 sayfalık iddianamenin 58. sayfasına kadar TRT spikerleri tarafından okunması tamamlandı. Mahkeme Başkanı iddianamenin okunmasına ara vererek duruşmayı yarına erteledi. - İstanbul/ Kağıthane

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kürkçü'den Şaşırtan Tavır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement