Kuşlara Can Simidi - Son Dakika
Güncel

Kuşlara Can Simidi

Kuşlara Can Simidi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü görevlileri kar nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayatına can simidi olması için Kızılırmak Deltası’nda yemleme çalışması yaptı.

13.12.2013 15:18

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü görevlileri kar nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayatına can simidi olması için Kızılırmak Deltası'nda yemleme çalışması yaptı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce yaban hayvanlarının olumsuz kış şartlarında açlığa bağlı ölümlerin önüne geçmek maksadıyla hazırladığı 'Yaban Hayatı Destek Planı' kapsamında Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri Kızılırmak Deltası'na 1 ton 100 kilogram yem bıraktı. Sabah erken saatlerde arazi araçlarıyla Bafra ilçesinde bulunan Kızılırmak Deltası'na gelen kurum çalışanları, önceden belirledikleri birçok noktaya 500 kilogram kuş yemi, 300 kilogram ekmek ve 300 kilo sebze ve sebze türlerinden oluşan yemler bıraktı.

Konu hakkında bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdür Vekili Hüseyin Özbay, "Olumsuz kış şartlarında yaban hayatın yaşanacak etkilerini azaltmak, yırtıcı hayvanların yerleşim yerine yaklaşmamaları için yaban hayatı destekleme konusunda yemleme yapıyoruz. Kızılırmak Deltası'nda yemleme yapıyoruz. Kuzeyden çok soğuk yerlerden biraz daha sıcak olan bu bölgeye gelen yaban hayvanlarını yemliyoruz. Onların kış şartlarından daha az etkilenmeleri sağlamaya çalışacağız. Doğaya 1 ton civarında yem bıraktık. Biz ayrıldıktan sonra hayvanlar bu alanlara gelip yemleri yiyecekler" dedi.

Müdür Vekili Özbay ayrıca, Yakakent ilçesinde sokak köpeklerinin de açlıktan ölmemesi için ilçenin çeşitli bölgelerine yiyecek bıraktıklarını, müdürlüklerine bağlı Amasya, Çorum, Ordu ve Tokat illerinde de yemleme çalışmalarının başladığını söyledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement