Kutluer'in Flütünden Barış Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Kutluer'in Flütünden Barış Çağrısı

Kutluer\'in Flütünden Barış Çağrısı

7. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali'nin 19 Aralık'ta Ankara'da ve 20 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenen kapanış konserleri, bilgi teknolojileri grubu Amadeus sponsorluğunda gerçekleşti.

21.12.2016 13:48

Kutluer, kapanış konserlerinde The Beatles'ın Imagine parçasını yorumladı.

"Doğu Batı ile Buluşuyor" temasıyla bu yıl yedincisi gerçekleşen Uluslararası Şefika Kutluer Festivali sona erdi. 2 Aralık'ta başlayan festival kapsamında, 19 Aralık Pazartesi günü Ankara'da ve 20 Aralık Salı günü ise İstanbul'da düzenlenen konserlerin sponsorluğunu bilgi teknolojileri grubu Amadeus üstlendi. Amadeus Türkiye Genel Müdürü Eric Willems, Türkiye'de sanata destek olmaktan mutlu olduklarını belirterek, "Türkiye'nin uluslararası üne sahip flüt sanataçısı Şefika Kutluer adına düzenlenen festivalin sponsoru olmak Amadeus için gurur verici" dedi.

Sihirli Flüt unvanlı sanatçı Şefika Kutluer, hem Ankara'daki Nazım Hikmet Sanat Merkezi'nde hem de İstanbul'daki Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde, Peter Breiner yönetimindeki Bilkent Yaylı Çalgılar Orkestrası ile birlikte sahne aldı. Dün akşam Zorlu PSM'de gerçekleştirilen kapanış konserinde Kutluer, Şef Breiner'ın klasik müziğe barok tarzda uyarladığı tanınmış The Beatles ve Elvis Presley eserlerini yorumladı.

Kutluer, John Lennon'ın Imagine parçası ile başladığı konserinde barış, birlik ve sevgi mesajları verdi. Programda ayrıca Breiner'ın "Beatles Concerto Grosso No.2" adlı eserinde; Beatles'ın "A Hard Day's Night", "Girl", "And I Love Her", "Paperback Writer" ve "Help" isimli parçalarına Vivaldi'nin Dört Mevsim keman konçertoları eşlik etti. Kutluer ayrıca, Breiner'ın Elvis Presley'in ünlü eserleri üzerine yazdığı "Flute Concerto Grosso No.2" ve "Concerto Grosso No.3"'ü de Bilkent Yaylılar Orkestrası ile birlikte seslendirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kutluer'in Flütünden Barış Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement