ÖDP Temsilcisi, Tunceli'de Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

ÖDP Temsilcisi, Tunceli'de Toprağa Verildi

ÖDP Temsilcisi, Tunceli\'de Toprağa Verildi

İstanbul Gazi Mahallesi ÖDP temsilcisi Celal Karaduman, bugün memleketi Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde törenle toprağa verildi.

21.07.2013 14:55  Güncelleme: 16:53

Ziyarete gittiği teyzesinin oğlu Serkan Ergül'ün kuyumcu dükkanında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren İstanbul Gazi Mahallesi ÖDP temsilcisi Celal Karaduman, bugün memleketi Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde törenle toprağa verildi.

İstanbul Sultangazi Yunus Emre Mahallesi'nde kuyumcu dükkanı bulunan teyzesinin oğlu Serkan Ergül'ü önceki gün ziyaret eden Gazi Mahallesi ÖDP temsilcisi Celal Karaduman, dükkanda yüzleri maskeri 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda teyzesinin oğlu Serkan Ergül (39) ile birlikte yaşamını yitiriren Celal Karaduman (56), bugün memleketi Hozat İlçesi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Bugün sabah saatlerinde doğum yeri olan Hozat'a getirilen Karaduman'ın cenazesi, saat 12.00 sıralarında Deniz Gezmiş Caddesi üzerinde bulunan evine getirildi. Evinin önünde helallik alındıktan sonra omuzlarda taşınan cenaze, daha sonra cenaze arabasına konularak ilçe mezarlığına götürüldü. Törene katılan yaklaşık 2 bin kişi, alkışlar ile sessizce mezarlığa kadar yürüdü. Burada yapılan dini tören sonrasında ÖDP İstanbul İl Başkanı Avni Gündoğan yaptığı kısa konuşmada, Celal Karaduman'ın devrimci durumundan asla taviz vermediğini belirterek, "Hozat'ta başlayan devrimci mücadelesi İstanbul'da sona erdi. Yaşamında 12 yıl ceza evinde kaldı ama mücadeleden asla kopmadı, onu Munzur Dağları'na ve Hozat halkına emanet ediyoruz" dedi.

Konuşmadan sonra çocukları, eşi ve yakınları tabuta sarılarak uzun süre ağladı. Bu sırada bazı yakınları sinir kirizi geçirdi. Daha sonra omuzlara alınan cenaze ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine Karaduman'ın ailesi, yakınları, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Hozat Bağımsız Belediye Başkanı Cevdet Konak, ÖDP İstanbul İl Başkanı Avni Gündoğan ile 2 bin civarında vatandaş katıldı. - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ÖDP Temsilcisi, Tunceli'de Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement