Kuzey Kore Siber Saldırı Suçlamasını Kabul Etmedi - Son Dakika
Güncel

Kuzey Kore Siber Saldırı Suçlamasını Kabul Etmedi

Kuzey Kore Siber Saldırı Suçlamasını Kabul Etmedi

Kuzey kore ve ABD arasındaki tansiyon 'The Interview' (Görüşme) filmi nedeniyle giderek arttı.

27.12.2014 17:27

Kuzey kore ve ABD arasındaki tansiyon 'The Interview' (Görüşme) filmi nedeniyle giderek arttı.

Kuzey Kore, geçtiğimiz hafta filmi ile ilişkili olarak, ülkedeki internet kesintileri hakkında ABD Başkanı Barack Obama'yı suçladı. Kore, Sony'e yapılan siber saldırı iddialarını kabul etmedi, fakat Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un suikastinın konu alındığı 'The Interview' filmine ilişkin öfkesini dile getirdi.

Sony Pictures başlangıçta ABD'deki sinemalara karşı terör saldırısı potansiyeli olduğunu gerekçe göstererek filmi yayınlamama kararı almıştı. Fakat Obama'nın Sony'i bu kararından dolayı eleştirdiği açıklaması üzerine film ABD'de bazı kentlerde 300'e yakın sinema salonunda gösterime girdi.

Ayrıca Sony filmi dijital ortamda yayınlamaya kararı da almıştı. Dün Youtube, XboxLive ve Google Play'de yayınlanan film 750 bin indirilmeye ulaştı.

Cumartesi günü, Kim tarafından yönetilen ve ülkenin en üst düzey yönetim organı olan Milli, Savunma Komisyonu, 'The interwiev' filmini 'yasa dışı, sahtekar ve gerici' olarak nitelendirdi. Amerikalı uzmanlar ise siber saldırının arkasında Kuzey Kore olduğu konusunda ısrarlı.

Kuzey Kore'nin merkez haber ajansında (KCNA) yer alan bir habere göre, ismi açıklanmayan bir hükümet görevlisinin "Obama kullandığı kelimelerde düşüncesiz, ayrıca tropik ormandaki maymun gibi davranıyor" dedi.

Kuzey Kore'nin bu nitelemesi ilk değil. Daha önce de John Kerry'i çıkık çeneli bir kurda, Güney Kore lideri Park Geun'u hayat kadınına benzetmişti. Ayrıca geçtiğimiz Mayıs ayında da yine Obama için "Afrika hapishanesindeki bir maymun gibi davranıyor" ifadeleri kullanılmıştı.

Kuzey Kore Savunma Komisyonu da Washington'u geçtiğimiz hafta Kuzey Kore'de yaşanan internet kesintisiyle ilgili suçlamış, ABD ise suçlamayı reddetmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuzey Kore Siber Saldırı Suçlamasını Kabul Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement