İngiltere'de Kimsesiz Türk'ün Cenazesine Pakistan Camii Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de Kimsesiz Türk'ün Cenazesine Pakistan Camii Sahip Çıktı

İngiltere\'de Kimsesiz Türk\'ün Cenazesine Pakistan Camii Sahip Çıktı

Leicester kentinde vefat eden kimsesiz Türk Osman Özer'in cenazesini kentte bulunan Türk Camileri ortada bırakınca cenazeye vatandaşlar ve Pakistan Camii sahip çıktı.

12.12.2014 11:32  Güncelleme: 12:05

İngiltere'nin Leicester kentinde vefat eden kimsesiz Türk Osman Özer'in cenazesi ortada kalınca, vatandaşlar ve Pakistanlı bir Camii sahip çıktı

1980 yılından beri İngiltere'nin Leicester kentinde yaşayan karaciğer yetmezliğinden vefat eden Osman Özer'in cenazesine kentte bulunan Türk Camileri ile devlet birimlerinin sahip çıkmadığı iddia edildi. Telefondan bilgi veren Özer'in yakın arkadaşı Kadri Özcan, Osman Özer'in geçtiğimiz Pazar günü yaşadığı belediye evinde yaşamını yitirdiğini bildirdi. Merhumun, kentte yalnız yaşadığını ve kimsesinin olmadığını ifade eden Özcan, şunları söyledi: 'Osman Bey, uzun süredir İngiltere'de yaşadığı için İngilizcesi son derece iyiydi. İnanın kente yerleşmeye gelen her Türk vatandaşına yardımcı olmuştur. Tercümanlık ve resmi dairelerde vatandaşların yaşadığı dil problemli konularda hep ondan yardım istenmiştir?.

Maddi olarak durumunun pekiyi olmadığını ve zaman zaman kebap dükkanlarında çalıştığını ifade eden Kadri Özcan, merhumun ölümünün ardından cenazesinin Türkiye'ye gönderilmesi konusunda Türk camilerinden yardım istediklerini ve hiç bir cemaatin kendilerine yardımcı olamayacaklarını söylediğini belirtti.

'DEVLETİN BÖYLE BİR BÜTÇESİ YOK'

Bunun üzerine Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı makamına başvurduklarını, Cumhurbaşkanlığının da kendilerini Dışişleri Bakanlığına yönlendirdiğini ifade eden Özcan, 'Daha sonra İngiltere'nin Londra Başkonsolosluğundan bizi aradılar ve Devletin böyle bir bütçesinin olmadığını söylediler' diye konuştu.

VATANDAŞLAR SAHİP ÇIKTI

Başvurdukları yerlerden bir yardım alamamaları üzerine kentte bir yardım kampanyası başlattıklarını kaydeden Özcan, 'Başlattığımız kampanya çok büyük ilgi gördü. Herkesin zor gününde yardımına koşan Osman Bey için herkes seferber oldu. Kampanya öyle bir noktaya geldi ki, kentin sınırlarını aştı ve 10 ile daha yayıldı. 4-5 gün içinde şu ana kadar 12 bin sterlin toplandı' dedi.

Toplanan yardımların ardından kentte hizmet veren Pakistanlı bir camii ile temasa geçtiklerini kaydeden Özcan sözlerini şöyle sürdürdü: 'Durumu Pakistanlı kardeşlerimize anlattık ve yardımcı olacaklarını söylediler ve cenaze masraflarından 700 pound indirim yaptılar. Bu bizi son derece duygulandırdı.'

Özcan, Pakistan Camii'nin bu jestine karşılık, yardımdan toplanan paranın bir kısmını da camiye bağış yaptıklarını ve kalan parayı da İstanbul'daki ailesini gönderdiklerini söyledi.

Rahmetlinin cenaze işlemlerinin bittiği ve önümüzdeki günlerde Leicester Pakistan Merkez Camii'nde düzenlenecek cenaze törenin ardından İstanbul Kuzguncuk'ta toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İngiltere'de Kimsesiz Türk'ün Cenazesine Pakistan Camii Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement