LYS Şampiyonu Bartın'da Yüzler Gülüyor - Son Dakika
Güncel

LYS Şampiyonu Bartın'da Yüzler Gülüyor

LYS Şampiyonu Bartın\'da Yüzler Gülüyor

2012 LYS'de yıldızı parlayan Bartın'ın başarısının altındaki hedefler belli oldu.

23.07.2012 09:55  Güncelleme: 10:06

2012 Lisans Yerleştirme Sınavında Türkçe-Sosyal türünde birinciliği, Türkçe-Matematik ve Matematik-Fen puan türlerinde ikinciliği elde eden Bartın'ın başarısının altındaki hedefler belli oldu. Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın'ın başarısında en büyük etkenin eğitim gönüllülerinin çalışması olduğunu belirtti.

Bartın'ın 2012 LYS'de Türkiye birincisi olması herkesi sevindirdi. Bartın'da resmi kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları Bartın'ın başarısı ile kenetlendi. Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın'ın Türkiye birincisi olmasında önemli etkenleri açıkladı. Bartın'ın bir bütün olarak bu başarının elde edilmesinde önemli görevler üstlendiğini belirten Vali Küçük, "İlk göreve geldiğimde birinciliği söylemiştim. Bu bir temenni değil, hedefti. Biz kamu yöneticileri valiler ve kaymakamlar için her yönetici için bir hedef koymak, asıl olan o hedefte buna yürümek, buna inanıyordum. Başarıyı da öyle tanımlıyorum. Bildiğiniz gibi koyduğumuz hedeflere ulaşabiliyorsak başarılıyız. Onun için Milli Eğitim'deki öğretmen arkadaşlarımız ve yönetici arkadaşlarla yaptığımız her toplantılarda Türkiye'de yapılan bütün yarışmalarda Bartın açısından, öğrenciler açısından, birincilik olması gerektiğini vurguladım. Bugün de ortaya çıkan sonuç açısından üniversiteye giriş sınavlarında Bartın'ın, ortalamalarda iller arasında başarılı olduğunu mutlulukla

duyuyorum. Öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımıza bu başarıyı Bartın'a kazandırdıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ BAŞARIDA BÜYÜK PAY SAHİBİ

Bartın Valisi İsa Küçük, Türkiye birinciliğinin elde edilmesinde sivil toplum kuruluşları ve eğitim gönüllülerinin büyük katkısı olduğunu vurguladı.

Sadece milli eğitime bırakmayacak kadar eğitimin önemli olduğunu anlatan

Vali Küçük, şöyle konuştu: "Milli eğitim teşkilatı elbetteki işin lokomotifi ve yönlendiricisidir. Ancak, bir vilayetteki bütün gönüllüler ve sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları ve diğer kamu kuruluşları aynı anda eğitime hem destekçi hem de denetleyici olmalıdır. Çağrıma mutlulukla ifade ediyorum, bütün Bartınlılar mesleki kuruluşlar, veliler hepsi birden destek oldu. Eşimin içinde bulunduğu gönüllüler grubu bir çok köy okulu ve şehir okuluna ulaşarak oradaki annelere hepimiz için daha iyi bir hayatın mümkün olduğunu ve buna da ancak eğitimle ulaşabileceğimizi ifade ettiler. Hedeflerimizi belirledik. Okul müdürlerimiz her öğrencinin velilerine ulaştı. Topyekun bir seferberlik içerisinde bu başarı yakalandı. Bunun için bütün Bartınlılara teşekkür ediyorum"

HEDEFİMİZ BİREYSEL BİRİNCİLİKLER ELDE ETMEKTİR

Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın'ın bundan sonra il olarak değil, bireysel birincilikler hedeflerinin olduğunu belirtti.

Bartın'ın öncelikle bir eğitim şehri olması gerektiğini anlatan Vali Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bartın Üniversitesi 2008 yılında açıldı. Eğitim şehri olma yolunda önemli adımlar attı. Gelişmeleri çok hızlı ve olumlu olarak büyümeye devam ediyor. Bartın şimdi ikinci ve üçüncü üniversiteyi tartışmalıdır. Burada turizm ve eğitim şehrini birlikte gerçekleştirmeliyiz. Bartın nüfusunun yüzde 65'i köylerde yaşıyor. Dolayısıyla öğrenci sayısının yüzde 65'i kırsal kesimlerdedir. Çocukların okula ve öğretmene ulaşması için bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da biz vilayet olarak her türlü desteği sağlayacağız. Taşımalı eğitim ilköğretimde başarı ile uygulanıyor. 7-8 bin öğrenci her sabah evinden alınarak başka okula taşınıyor. Diğer taraftan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız aracılığı ile liselerde okuyan bin 200 öğrenci her sabah evinden alınarak şehirdeki okullara getiriliyor."

Bunların başarıya giden yolda önemli kilometre taşları olduğunu belirten

Küçük, şunları söyledi: "Şimdi yapmamız gereken bu öğrencilerin kolektif başarısını Bartın sağladı, birinci oldu, iller bazında. Bundan sonraki hedefimiz bu birinciliği muhafaza etmektir. Esasen bu daha zordur. Önemli bir noktaya gelindi. Bunu muhafaza ederken de şu önemlidir. Bireysel başarılarda artık Bartın önümüzdeki yıllarda Türkiye birincisi ve Türkiye ikincisi çıkarmaktır. Özellikle sayısal ve eşit ağırlıkta her alanda bireysel başarıyı kazandığımız zaman bu başarıların katlanacağına inanıyorum. Öğretmen arkadaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum. Bizi bu süreçte yalnız bırakmayan her talebimizi karşılayan Milli Eğitim Bakanlığı'na da teşekkür ediyorum"

Bartın Valisi İsa Küçük Osmaniye Valiliği yaptığı dönemde de buna benzer başarılar elde etmişti. Vali Küçük'ün Osmaniye Valiliği yaptığı dönemde Osmaniye eğitim alanında Türkiye üçüncüsü olmuştu.

BAŞARININ GELECEĞİ BELLİYDİ

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç ise Bartın'ın LYS'de birinci olacağının önceki yıllardan belli olduğunu söyledi.

Bartın'ın son 4 yılda üniversite sınavlarında hep zirvede yer aldığını anlatan Tunç, şöyle konuştu: "Bu sende de TS düzeyinde birinci diğer puan türlerinde de il düzeyinde ikinci oldu. Bartın'ın bu başarısı bizleri gururlandırdı. Ben bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Emeği geçen öğretmen ve ailelerimize teşekkür ediyorum." Gerçekten Bartın'ın eğitim alanında diğer alanlarda olduğu gibi çok önemli mesafe aldığını anlatan

Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle eğitim yatırımları öncesinde, okul öncesi eğitiminde pilot il konumundaydı. Anaokulları inşa edildi. Ortaöğretim de Anadolu liselerinin sayısı çoğaldı. Fen lisesi açtık. Ortaöğretim de özellikle kırsal kesimden öğrencilerin Anadolu, fen liselerine devam edebilmeleri için yurtlar yaptık. Bin kişi kapasiteli 3 yurdu hem Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesinden hem de Özel İdare'nin eğitime ayırdığı bütçeden yaptık. Ortaöğretim öğrencileri kırsal kesimden köylerinden gelerek şehirde Anadolu ve Fen Lisesi'nde eğitim öğretim görme şansı buldular. Bu bizler için bir avantaj oldu. 22 yeni okul yapıldı. Bunların çoğu ortaöğretim kurumudur. Öğrencilerimizin başarısında fiziki mekanların öğretmenlerimizin büyük rolü vardır. İnşallah bundan sonra da bu başarı artarak devam edecek. Ben bütün öğrencilerimizi kutluyorum. Bartın olarak büyük gurur duyduk. En güzel yerlere yerleşerek memleketimize ve vatanımıza hizmet edeceklerdir."

EĞİTİM, ÜRETİM VE SANAYİLEŞME TÜRKİYE'Yİ İLERİYE GÖTÜRÜR

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz ise, Bartın'ın eğitim, üretim ve sanayileşme ile daha da ilerilere gideceğini belirtti. Bartın'ın LYS'de Türkiye birincisi olduğunu anlatan Başkan Toksöz, sözlerine şöyle devam etti: "Bu bizler için ve camiamız için çok önemlidir. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak eğitim ve eğitimcinin her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Biz her yıl eğitime gerekli destek veririz. Verdiğimiz hiçbir desteği basında duyurmadık. Ancak gerçekten bu desteği hak ettiklerini gördük. LYS'de Türkiye'de birinci olmak çok önemlidir. Muasır medeniyetlerin seviyesinin çoğalmasının tek sebebi eğitim ve öğretimden geçer. Biz bunları başardığımız taktirde dünya devletleri ile dünya standartlarında eğitim almış olacağız. Bugünün Türkiye'sini yükseklere taşımanın tek yolu, eğitim, üretim ve sanayileşmeden geçecektir."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel LYS Şampiyonu Bartın'da Yüzler Gülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement