Maaşlara Yüzde 150 Zam Yaptı - Son Dakika
Güncel

Maaşlara Yüzde 150 Zam Yaptı

Maaşlara Yüzde 150 Zam Yaptı

Kaddafi'nin Gitmeye Niyeti Yok

25.02.2011 11:03  Güncelleme: 11:37

Libya'da, Muammer Kaddafi'nin istifa etmesi yönünde yapılan protesto gösterileri üzerine hükümet, halka özel ödenek yapılması kararı aldı.

Devlet televizyonundan yapılan açıklamada, maaşlara zam ve gıda yardımı yapılacağı, harçlık verileceği belirtildi.

Açıklamada, artan gıda fiyatlarını karşılamak için her ailenin 500 Libya dinarı (400 dolar) alacağı ve bazı kamu sektörü çalışanlarının maaşlarına yüzde 150 oranında zam yapılacağı bildirildi.

Fransa ve İngiltere'den Libya'ya yaptırım tasarısı

Fransa ve İngiltere'nin Libya'ya yaptırımlar içeren karar tasarısı hazırladığı bildirildi.

Fransa Dışişleri Bakanı Michele Alliot-Marie, France Info radyosuna yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi'ne sunacakları karar tasarısının topyekün silah ambargosu, mali yaptırımlar ve Uluslararası Ceza Mahkemesinin Libya liderlerini insanlığa karşı suçla itham etmesini içerdiğini belirtti.

177 çalışan daha Antalya'ya geldi

Libya'nın Trablus Havaalanı'ndan kalkan, Rönesans inşaat şirketinin 5'i yabancı 177 çalışanını taşıyan uçak Antalya'ya geldi.

Türk işçiler, pasaport kontrolünün ardından havalimanından topluca çıkarak, memleketlerine dönmek üzere kendilerini bekleyen otobüslere bindiler.

Endonezya da tahliye ediyor

Endonezya, yönetim karşıtı gösterilerin yapıldığı Libya'daki 875 vatandaşını tahliye etmeye hazırlanıyor.

Endonezya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Michael Tene, ilk etapta 200'den fazla kişinin bu akşam charter uçağıyla Libya'nın başkenti Trablus'tan Tunus'a götürüleceğini belirtti.

İngiliz hükümeti, Kaddafi'nin hesaplarını donduracak

İngiliz hükümetinin, 42 yıllık iktidarı sallantıda olan Libya lideri Muammer Kaddafi'nin Londra'daki banka hesapları ve mal varlığını donduracağı bildirildi.

İngiliz hükümetine yakın bir kaynak "The Telegraph" gazetesine verdiği demeçte, hükümetin ilk işinin, Libya'da mahsur kalmış olan İngiliz vatandaşlarını tahliye etmek ve ikinci işinin de Kaddafi'nin para hesaplarını ve mal varlığını dondurmak olacağını ve bu konuda da zaten bir çalışmanın yürütüldüğünü belirtti.

"The Telegraph"'a göre, Kaddafi'nin Londra'daki banka hesaplarında 20 milyar avronun üzerinde nakit para bulunuyor ve mal varlığı arasında da 11,6 milyon avro değerinde mülk bulunuyor.

Gönderilen 4 askeri uçaktan 4.sü Dalaman'a indi

Trablus'taki Türk vatandaşlarının tahliyesi amacıyla gönderilen 4 askeri ulaştırma uçağından 4'üncüsü, 110 yolcusuyla Dalaman Havalimanına indi.

Yolcuları Muğla Valisi Fatih Şahin, Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, Hava Meydan Garnizon Komutanı Albay Ziya Özkütük, Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ve protokol üyeleri çiçeklerle karşıladı.

Yetkililer, Trablus'tan 4 askeri ulaştırma uçağı ile 434 yolcunun, Dalaman Havalimanına indiğini bildirdi.

Kaddafi, İsviçre bankalarında hesabım yok

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin İsviçre bankalarında hesabı olduğu yönündeki iddialar yalanlandı.

Libya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsviçre'nin, bankalarında Kaddafi'nin hesabı olduğunu kanıtlaması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, ''Dışişleri Bakanlığı, bu asılsız açıklama nedeniyle İsviçre hükümetine dava açmak için bütün yasal prosedürleri uygulayacaktır'' denildi.

Açıklamada ayrıca ''İsviçre'nin, Libya ve liderine yönelik düşmanlık derecesini gösterdiği'' ifade edildi.

İsviçre hükümeti dün yaptığı açıklamada, Kaddafi ve ailesinin ülkedeki banka hesaplarını donduracağını açıklamıştı.

>Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Maaşlara Yüzde 150 Zam Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement