Makedonya'da Şiddetli Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi - Son Dakika
Güncel

Makedonya'da Şiddetli Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

Makedonya\'da Şiddetli Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

Batı Balkanlar'da hafta sonundan beri etkili olan yağış, Makedonya'da hayatı olumsuz etkiledi.

27.02.2013 18:17

Batı Balkanlar'da hafta sonundan beri etkili olan yağış, Makedonya'da hayatı olumsuz etkiledi. Çok sayıda ev, iş yeri ve tarım arazisi sular altında kalırken, ülkenin kuzeyindeki Kumanova'da bir kişi sel nedeniyle hayatını kaybetti.

Özellikle ülkenin doğu ve kuzey doğusunda etkisini gösteren yağışlar, büyük maddi hasara yol açtı.

Selden en fazla zarar gören yerleşim yerlerinden olan ülkenin kuzeyindeki Sveti Nikola kenti Belediye Başkanı Robert Gyorgiev, selin yol açtığı yaraları dünden itibaren sarmaya başladıklarını ifade etti.

Gyorgiev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 150 evde hasar meydana geldi. Yerel yönetim olarak dün aldığımız önlemler çerçevesinde 7 itfaiye aracıyla vatandaşların evlerinden suların çekilmesine yardımcı olduk. Ordudan ve gönüllü itfaiyecilerden de destek geldi. Ancak evlerden suyun tamamen tahliyesi için daha yapacak çok işimiz var" diye konuştu.

Oluşturulan komisyonlarca dünden itibaren hasar tespit çalışmalarına başlandığını belirten Gyorgiev, evleri yağmurda hasar gören aileler için öğrenci yurtlarında konaklama ve yiyecek imkanı sağladıklarını söyledi.

Evini su basan vatandaşlardan Zlatko Cvetkovski de evlerini gece su bastığını, kendisini zor kurtardığını, ancak boğulmaktan korkan eşinin geceyi evin çatısında geçirdiğini anlattı. Evlerinin kullanılamaz hale geldiğini belirten Cvetkovski, "Şimdilik okulun yurdunda kalıyoruz. Ancak bu evlerin ve tarlaların kuruması bir ayı bulur. Bu kadar insan nerede kalacak bilmiyorum" diyerek sorunlarını dile getirdi.

Hem yerel yönetimler hem de resmi kurumlar, selden zarar gören ailelere yardım etmek için seferber oldu. Bakan ve milletvekilleri de mağdur aileleri ziyaret edip ihtiyaçlarını öğrenmeye ve sorunları çözmeye çalışıyor.

- Üsküp'te de 35 evi su bastı-

Makedonya Kriz Yönetim Merkezi de yaptığı açıklamada, başkent Üsküp ve yakınlarındaki yerleşim yerlerinde yer altı sularının yükselmesi nedeniyle 35 evi su bastığını ve Pçinya Nehri'nin taştığını duyurdu.

Ülkenin kuzeyindeki Kumanova kenti yakınlarındaki yerleşim yerlerinde ise evlerini su basan 858 kişinin, kentteki okulların spor salonlarına yerleştirildiği belirtildi. Kumanova'da bir kişinin sele kapılarak hayatını kaybettiği, Kumanova-Kriva Palanka kara yolunda da bir köprünün zarar gördüğü bildirildi.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Ustrumca bölgesi de selden en çok zarar gören bölgelerden biri oldu. Ustrumca Nehri'nin taşması nedeniyle Karbino, Prosenikovo, Dabil, Bosilovo, Sekirnik ve Şusitsa'da sel meydana geldi. Markova Nehri üzerindeki köprünün yıkılması nedeniyle de Rabrotsi köyüne giden yol da araç trafiğine kapatıldı.

Muhabir: Mürteza Sulooca - Kayhan Gül

Yayıncı: Serkan Fidan - ÜSKÜP

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makedonya'da Şiddetli Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement