Makedonya?nın Ohri Şehrinde Türk Öğrencilerin Resim Sergisine Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

Makedonya?nın Ohri Şehrinde Türk Öğrencilerin Resim Sergisine Büyük İlgi

Makedonya?nın Ohri Şehrinde Türk Öğrencilerin Resim Sergisine Büyük İlgi

Makedonya'nın Ohri şehrinde Türk öğrencilerin resim sergisine büyük ilgiEyüp Salih Ohri, 6 Haziran,(DHA) ' Makedonya'nın Ohri şehrinde lise öğrencilerin düzenlediği resim sergisine büyük ilgi gösterildi.

06.06.2016 12:47

Makedonya'nın Ohri şehrinde Türk öğrencilerin resim sergisine büyük ilgi

Eyüp Salih Ohri, 6 Haziran,(DHA) ' Makedonya'nın Ohri şehrinde lise öğrencilerin düzenlediği resim sergisine büyük ilgi gösterildi. Osmanlı dönemine ait tarihi Gazi Hüseyin Paşa hamamında sergilenen öğrenci resimleri ziyaretçiler tarafından beğenildi. Sturga 'İbrahim Temo' lise öğrencilerin resim sanatına duydukları ilgi sergide yansıdı. Farklı konuları içeren ve çeşitli teknikler kullanarak çizilen resimler Türk öğrencilerinin resim sanatına karşı yeteneklerini göstermiş oldu.

Resim hocası Zuhal Nebi Mümin öncülüğünde hazırlanan resim sergisi, Türk öğrencilerin sanata karşı gösterdikleri başarının bir kanıtıydı.

Sergi ile ilgili DHA? ya konuşan Zuhal Nebi Mümin, Struga'da İbrahim Temo lisesinde 6 yıl resim sanatı öğretmenliği yaptığını, öğrencilerin bu derse büyük ilgisi olduğunu ve okulun imkanları elverdiği kadar bütün teknikleri kullandıklarını söyledi. Resime her yıl ilginin artığını, çocukların resim çizerken rahatladıklarını,ergensel problemlerinden uzaklaştıklarını, daha zor derslerden sıtreslerini attıklarını ifade etti.

Zuhal Nebi Mümin, kaligrafi ve kara kalem tekniğine, hat sanatına büyük ilgi olduğunu açıklarken, çocukların okul dışında daha profesyonel, sanat değeri daha yüksek bir sergi açılmasını istedikleri için bu serginin açılmasına destek olduğunu söyledi.

Sanata değerin hiç bir zaman bırakılmamasını söyleyen Zuhal Nebi Mümin, buradaki kültürün yaşatılması için bu gibi etkinliklere çok ihtiyacın var olduğunu ifade etti.

Lise öğrencisi Şefki Malik, resim çizmeye küçük yaştan başladığını, resime ilgisini var olduğunu, daha ilk sınıftan fark ettiğini söyledi. Küçük yaştan kendisini geliştirmeye çalıştığını ve başarılı olduğunu ifade etti. Resim sergisine 10 resimle katıldığını ve resimlerinde doğanın güzellikleri ile insani duygulardan ilham aldığını açıkladı.

İkinci sınıf lise öğrencisi Arzu Mahmud, resim yapmaya çok küçük yaşta başladığını ve resim yaparken kendini çok iyi hissettiğini,duygularını çok iyi ifade ettiğini söyledi. Sergiye 15 resimle katıldığını, doğadan ve insanlardan ilham aldığını, tarz olarak portre çizdiğini ifade etti.

Afra Kazim, küçük yaştan resime ilgi duyduğunu, sergiye 5 resimle katıldığını,resimlerinin de ana konusu hatt ve doğa olduğunu söyledi.

Esra Dehar, resim yaparken hayallerini resime aktardığını, sergiye 13 resimle katıldığını ve genellikle portre çizdiğini açıkladı.

Emela Mustafoska, sergide 15 resiminin olduğunu, elbise tasarımı sevdiğini ve resimlere hayalindeki modelleri yansıttığını ifade etti.

Sergiye 5 resimle katılan Fatma Süleyman,resim yaparken aklından geçenleri kağıda yansıttığını söyledi. Resimlerinde guaj, odun ve sulu boya kullandığını açıkladı. Serginin çok önemli olduğunu, insanların kendilerinin yeteneklerini görebildiğini ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Makedonya?nın Ohri Şehrinde Türk Öğrencilerin Resim Sergisine Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement