Manisa Mülteci Kız Çocuğunu Evlat Belledi - Son Dakika
Güncel

Manisa Mülteci Kız Çocuğunu Evlat Belledi

Manisa Mülteci Kız Çocuğunu Evlat Belledi

Manisa'da yaşayan evli ve üç çocuk babası 46 yaşındaki Halil Uysal, babasını doğmadan annesini ise doğumda yitirdikten sonra kardeşleriyle Türkiye'ye sığınan Afgan uyruklu 9 yaşındaki Saibe Nur Muhammed'i manevi evlat kabul etti.

03.06.2016 15:55

Manisa'da yaşayan evli ve üç çocuk babası 46 yaşındaki Halil Uysal, babasını doğmadan annesini ise doğumda yitirdikten sonra kardeşleriyle Türkiye'ye sığınan Afgan uyruklu 9 yaşındaki Saibe Nur Muhammed'i manevi evlat kabul etti. Mülteci ailelere yardım ederken tanıdığı Saibe'nin masumiyetinden çok etkilendiğini söyleyen Uysal, çocuğun maddi ve manevi her türlü ihtiyacını karşıladığını, evlat edinmek istemesine rağmen mültecilerde evlatlık sürecinin çok zor aşamaları olduğunu söyledi. Manisa'ya üç ay önce gelen Afganistanlı 9 yaşındaki Saibe Nur Muhammed'in hayatı, kendisine baba şefkatiyle yaklaşan Halil Uysal ile değişti. Yunus Emre Belediyesi'nin sosyal hizmetler biriminde çalışan ve göçmenlere yardım ederken tanıdığı Saibe'yi evladı gibi gören Uysal, çocuğa kol kanat gerdi. Saibe'nin masumiyetinden ve sevgisinden çok etkilendiğini söyleyen Uysal, "Ablası ve kardeşleriyle üç ay önce Türkiye'ye gelmişler. Babası Afganistan'da, amcaları tarafından henüz Saibe doğmadan öldürülmüş. Annesi de bu olayın ardından çocuklarıyla İran'a göçmüş. Saibe bu kez de annesini doğum esnasında kaybetmiş" dedi.

"ARTIK O BENİM MANEVİ KIZIM"

Akrabalarının desteğiyle borç para alarak Türkiye'ye sığındıklarını öğrendiğini söyleyen Uysal, "Ablası ev tutuyor. Ailenin yardım isteğiyle evlerine gittik. Evlerinde sadece bir battaniye vardı. Saibe'yi ilk gördüğümde çok korkuyordu. İlk gördüğümde masumiyeti çok etkilemişti. Bütün gece onların halini düşündüm. Sabah kalktığımda ilk işim, bu aileye ev eşyası götürmek oldu. Tekrar evlerini ziyaret ettim. Saibe çok teşekkür etti. Ben de çok duygulandım ve ona sarıldım. 'Sen benim kızım olur musun' dediğimde 'evet baba' deyip sarıldı. Artık o benim manevi kızım oldu. Okulunu, eğitimini, bütün ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bundan sonra bizim manevi kızımız olacak. Şimdi okula gidemiyor. Türkçe öğreniyor. Önümüzdeki yıl okula yazdıracağım" dedi.

"YÜZÜNDEKİ MUTLULUK PAHA BİÇİLEMEZ"

Küçük kızın çocuklarıyla birlikte vakit geçirdiğini ve evlerinde kaldığını söyleyen Uysal, evlat edinmek istediğini, ancak göçmenlerde evlat edinme sürecinin çok zor olduğunu anlattı. Prosedürü araştırdığını ifade eden Uysal, "Tam olarak evlat edinemesem de o benim kızım. Ailemizle birlikte kalıyor. Birlikte vakit geçiriyoruz. Parka getiriyorum. Yüzündeki mutluluk paha biçilemez" dedi.

13 KARDEŞ AİLE OLDU

Ülkeye gelen mültecilerin çok zor durumda olduklarını da söyleyen Uysal, Manisa'da Anadolu Öğrenci Birliği'yle bir projelerinin olduğunu ve Manisalı ailelerle göçmen aileleri kardeş aile yaptıklarını söyledi. Şimdiye kadar 13 ailenin kardeş olduğunu anlatan Uysal, "Bu ailelerimize sadece erzak yiyecek değil manevi destek de veriyoruz. Şuanda 13 yabancı aile kardeş aile oldu. Bu insanların ülkelerindeki savaşlar sevgisizlikten dolayı oluyor. Bizim bu insanlara sahip çıkmamız lazım. Bu projeye Manisalıların destek olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Afgan küçük kız da çok az Türkçesi'yle baba dediği Halil Uysal'ı çok sevdiğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Mülteci Kız Çocuğunu Evlat Belledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement