Manisa Tüp Bebek Merkezine Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Manisa Tüp Bebek Merkezine Kavuştu

Manisa Tüp Bebek Merkezine Kavuştu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi, bebek sahibi olamayan çiftlere umut oldu.2 yıldır kurulum aşamasında olan Tüp Bebek Merkezi, hastanede düzenlenen törenle hizmete açıldı.

12.09.2013 18:18

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi, bebek sahibi olamayan çiftlere umut oldu. 2 yıldır kurulum aşamasında olan Tüp Bebek Merkezi, hastanede düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Var, Tüp Bebek Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tayfun Özçakır ve Tüp Bebek Merkezi çalışanları katıldı.

CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tayfun Özçakır, önümüzdeki hafta ilk tüp bebek işlemini yapacaklarını söyledi. Hemen hemen herkesin hayattaki en büyük özlemlerinden birinin çocuk sahibi olabilmek olduğunu belirten Prof. Dr. Özçakır, "Ama evli çiftlerin yüzde 15'i maalesef bu duyguyu tatmakta sıkıntı çekiyor. Manisa'nın 1.5 milyonluk nüfusunda her yıl 15 bin çift evleniyor. Her yıl bin 500-2 bin çift çocuk sahibi olamayan çiftler kervanına katılıyor. Her yıl bu havuza bu kadar kişi ilave oluyor. 6 kişinin çalıştığı bu merkez Manisa'da çok büyük bir ihtiyacı giderecek" dedi.

Tüp bebek merkezi kurmanın kolay olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Özçakır, altyapı, teknoloji ve deneyim gerektiğini söyledi. Özçakır, ay başından bu yana tüp bebek için başvuruları kabul ettiklerini ve büyük bir ilgiyle karşılaştıklarını ifade etti.

"ERKEKLERDE SORUN ARTTI"

Çocuk sahibi olamama nedenlerinin eskiden yüzde 70 oranında kadınlardan kaynaklandığını açıklayan Prof. Dr. Özçakır, bu oranın değiştiğini açıkladı. Özçakır, "Çocuk sahibi olamama sorununun erkeklerden kaynaklanmasındaki oran eskiden yüzde 30 civarındaydı. Ancak son zamanlarda bu skala yüzde 50 kadın, yüzde 50 erkek olmak üzere değişti. Ortalama sperm sayısı çok düştü. Normal sperm sayısı 100 milyonlar civarındaydı. Ancak şimdi 15 milyona kadar düştü. Çevresel faktörler, kimyasallar bu sayının düşmesine neden oldu" dedi.

"HEDEF YURTDIŞINDAN HASTA ÇEKMEK"

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli de hastanenin nitelikli ve özellikli birimlerin sayısını arttırmak için çalıştıklarını söyledi. Hastanenin hedeflerinin büyük olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Pakdemirli, "Geçmişte İzmir'in güçlü olmasından yoğun bir şekilde havale ve sevk yapılıyordu. Artık bu gidip gelmeleri azaltmayı düşünüyoruz. İzmir'in hastalarını artık buraya çekmeliyiz. Gerekirse yurtdışından da hasta getirmemiz gerekiyor. İyi bir reklam yapılırsa insanlar buraya gelecektir" dedi.

CBÜ DE ORGAN NAKLİ YAPMAK İSTİYOR

Hastanenin günlük poliklinik sayısı ve cirosunda artış olduğunu açıklayan Rektör Pakdemirli, eğitim açısından da büyük bir gelişme kaydettiklerini söyledi. Türkiye'de son zamanlarda gittikçe artan organ nakli çalışmalarına CBÜ'nün de katılmak istediğini açıklayan Pakdemirli, "Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi neden organ nakli işine girmesin? Organ nakliyle ilgili biz uzman kimseleri buralarda çalıştırmak, organ nakli merkezi kurmak istiyoruz. Umarım önümüzdeki günlerde bu hedefte gerçekleşir" dedi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Tüp Bebek Merkezine Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement