Martin Bauer Grubu Torbalı'da Fabrika Açtı - Son Dakika
Güncel

Martin Bauer Grubu Torbalı'da Fabrika Açtı

Martin Bauer Grubu Torbalı\'da Fabrika Açtı

Dünya çapında faaliyet gösteren, bitkisel ürünleri endüstriyel olarak işleme konusundaki küresel firmalardan biri olan, Almanya merkezli Martin Bauer Grubu, Türk piyasasındaki faaliyet alanını genişletti.

08.07.2011 19:35

Dünya çapında faaliyet gösteren, bitkisel ürünleri endüstriyel olarak işleme konusundaki küresel firmalardan biri olan, Almanya merkezli Martin Bauer Grubu, Türk piyasasındaki faaliyet alanını genişletti. Meyve ve bitki çaylarında yüzde 65'lik pazar payına sahip olan grup, İzmir'in Torbalı İlçesinde fabrika açtı.

Torbalı'daki açılışa Martin Bauer Yönetim Kurulu Başkanı Adolf Wedel, firmanın CEO'su Helmut Hack, Torbalı Kaymakamı Zeki Arslan, Belediye Başkanı CHP'li İsmail Uygur, Başkan Yardımcısı Yıldız Sivrikaya, Ticaret Odası Başkanı Behçet Çınar, Ticaret Odası Meclis Başakanı Abdulvahap Olgun, Martin Bauer Türkiye Genel Müdürü Akın Palazoğlu ile çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı. Martin Bauer Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adolf Wedel, Türkiye'deki çay sektörü hakkında bilgi aldıklarında çok ilgilerini çektiğini söyledi. Türkiye'de ilk önce bir konteynerde işe başladıklarını, daha sonra yer kiralayarak yollarına devam ettiklerini kaydeden Wedel, bugün gelinen noktada fabrikanın açılışını yaptıklarını anlattı. Martin Bauer grubu olarak çalışanlarına önem verdiklerini belirten Wedel, "Türkiye ve İzmir Torbalı'da yaptığımız bu iş için sadece politik olarak değil, bulunduğu konum olarak orta bir yer. Türkiye bu iş için önemli bir köprüdür" dedi.

Martin Bauer Türkiye Genel Müdürü Akın Palazoğlu da, 2004 yılında kurulan Martin Bauer Türkiye'nin, 2006 yılında üretime başladığını ve bir yıl sonra fabrika arazisi üzerinde ilk depoyu inşaa ettiğini hatırlattı. Palazoğlu, geçen yıl ağustos ayında başladıkları üretim tesisi inşaatını, azimle, sabırla ve heyecanla tamamladıklarını, şimdi bunun gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Torbalı Kaymakamı Zeki Arslan da, uluslararası sermayenin Türkiye'de Torbalı'da yatırım yapmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. İzmir ve Torbalı'nın nüfusunun son 25 yıl içinde hızla büyüdüğünü kaydeden Arslan, "Martin Bauer Grubu çok isabetli karar vermiştir. Bölge idarecileri olarak bizler bölgeye yatırım yapmak isteyen firmaların işlerini kolaylaştırma çabası içerisindeyiz. Yeni firmanızın hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Belediye Başkanı İsmail Uygur ise konuşmasında Türkiye'nin hızlı büyüyen bir ülke olduğunu, firmanın yerinde bir yatırım yaptığını belirtti. Uygur, "Bizim bitkilerimizi iyi şekilde değerlendirdikleri için Martin Bauer Grubu yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür ederim. Yatırımlarının büyüyeceğine ve başka yatırımların olacağına inanıyorum" diye konuştu.

DÜNYA PAZARININ İHTİYACINI KARŞILIYOR

Üretimini yaptığı hammaddeler ile dünya meyve ve bitki çayı pazarının yüzde 65'lik kısımını karşılayan Martin Bauer, sektörde faaliyet gösteren firmaların en büyük tedarikçisi olma özelliğini taşıyor. Grup, açılışı yapılan tesis ile yıllık 4 bin ton üretim hacmine ulaştı. Martin Bauer, bu üretim miktarının yaklaşık 2 bin tonluk kısmını Türkiye'den toplanan bitkilerin yurtdışına ihracı şeklinde gerçekleştirdi. Firma gelecek 5 yıl içinde bu üretim miktarının 2 katına çıkarılmasını hedefliyor. Türkiye'de 400 hektarın üzerinde bir alanda sözleşmeli tarım yapan Martin Bauer Grubu'nun ihracatı yapılan tıbbi ve aromatik bitkileri arasında nane, ısırgan otu, rezene, melisa ve anason bulunuyor. - İzmir/ Torbali

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Martin Bauer Grubu Torbalı'da Fabrika Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement