Mersin'de Emniyet Kemeri Seferberliği - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Emniyet Kemeri Seferberliği

Mersin\'de Emniyet Kemeri Seferberliği

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Kemerini Ben de Takıyorum kampanyasıyla, vatandaşları emniyet kemeri kullanımı hakkında bilgilendirdi.

18.05.2013 09:31  Güncelleme: 09:54

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Emniyet Kemerini Ben de Takıyorum' kampanyası, kentteki vatandaşları emniyet kemeri kullanımı konusunda bilinçlendirdi. Adeta seferberlik ilan edilen kentte, emniyet kemeri takma oranı yüzde 5'lerden yüzde 60'ların üstüne çıktı.

Kampanya dahilinde 150 tane billboard da, 250 tane rakette ve 12 tane megaboard da kampanya ile ilgili resimler yayınlandı. İçlerinde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeoğlu'nun da yer aldığı birçok resim bir hafta boyunca billboardlarda, raketlerde ve megaboardlarda yayınlanarak, insanlarda bir bilinç yaratılmaya çalışıldı. Kampanya ile birlikte kentte gözle görülür bir şekilde emniyet kemeri kullanımı artarken, rakamsal olarak yüzde 60'ların üstüne çıktı.

Kampanya ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser yardımcısı Deniz Ünsal, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2013 yılını hız ve emniyet kemeri ile mücadele yılı ilan ettiğini hatırlatarak, "Bunla ilgili Türkiye çapında kampanyalar başladı. Bizde bunla alakalı olarak Mersin'de Trafik Haftası'ndan önce bir kampanya başlattık. Bu kampanyaya Sayın Bakanımız Zafer Çağlayan başta olmak üzere Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu ile ilin diğer protokol üyeleri, sivil toplum örgütleri ve gönüllü vatandaşlarımız katıldı. 410 noktada bilbortlarda 'Emniyet Kemerini Ben de Takıyorum' kampanyasını başlattık" dedi.

Emniyet kemeri kullanımının kazalarda ölümleri büyük ölçüde azalttığını vurgulayan Ünsal, "2013 yılında emniyet kemerinin faydasını tartışmayı geçmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Bu gerçekten insanları hayata bağlıyor. Emniyet kemeri ile ilgili bizim geçmişte yaşadığımız, gördüğümüz acı tecrübeler var. Kazalarda sürücü veya yolcunun araçtan fırlayıp hayatını kaybetmesini veya ağır yaralandığına tanıklık ettik, o anı yaşadık" diye konuştu.

"YÜZDE 5'LERDEN YÜZDE 60'LARA GELMİŞ DURUMDAYIZ"

İl merkezinde eskiden emniyet kemeri kullanım oranının yüzde 5'lerde olduğunun altını çizen Ünsan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama sistemli şekilde yapılan denetimler, faaliyetler, gerek yazılı gerekse görsel medyanın katkılarıyla vatandaşlarımıza konunun önemini anlatmamız, aktarmamız bu oranı yükseltti. Şu anda Mersin için il merkezinde yüzde 60'ları aşmış durumdayız. Amaç bunu kısa ve uzun vadede eğitim, bilgilendirme ve denetim faaliyetleri ile birlikte yüzde 100'lere ulaştırmaktır. Biz emniyet kemeri takmayla ilgili kampanyadan sonra da bir araştırma yaptık. Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı gerçekten kampanyaya canı gönülden destek veriyor. Kemer takmayla ilgili de sayımımızı yapacağız tekrar. Ama gözle görülür bir artış var. Bu zamanla olacak bir şey tabi. İnsanları trafik konusunda bilinçlendirmek ve devam ettirmek zaman istiyor. Bütün vatandaşlarımızın emniyet kemeri taktığı bir ortamda görev yapmak bizi mutlu eder. Bunu da vatandaşlarımızla birlikte başaracağımıza inanıyorum." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Emniyet Kemeri Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement