Minik Melek Naz, Sağlığına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Minik Melek Naz, Sağlığına Kavuştu

Minik Melek Naz, Sağlığına Kavuştu

Antalya'da doğuştan "Fin tipi konjenital nefrotik sendromu" hastası olan ve 17 aylık ömrünün tamamına yakınını günde 6 saat ilaç almakla geçiren, 6 defa da cerrahi müdahale gören minik Melek Naz, annesinden aldığı böbrekle sağlığına kavuştu.

04.12.2012 13:58

Antalya'da doğuştan "Fin tipi konjenital nefrotik sendromu" hastası olan ve 17 aylık ömrünün tamamına yakınını günde 6 saat ilaç almakla geçiren, 6 defa da cerrahi müdahale gören minik Melek Naz, annesinden aldığı böbrekle sağlığına kavuştu.

Erzurum'da polis memuru olan Çağlar ile ev hanımı Yeşim Yurdatapan'ın tek çocukları olan Melek Naz'a 3 günlükken karnındaki şişkinlik nedeniyle gittikleri hastanede, daha çok İskandinav ülkelerinde görüldüğü için adına "Fin tipi konjenital nefrotik sendromu" denilen hastalık teşhisi konuldu.

Bu nedenle büyüme geriliği yaşayan ve böbrek yetmezliği çekmeye başlayan Melek Naz'a böbreğini vermek için annesi Yeşim Yurdatapan gönüllü oldu.

Minik Melek Naz'ın 8 kiloya ulaşmasının ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilen ameliyatla anneden alınan böbrek, Melek Naz'a nakledildi.

Başarılı geçen ameliyatın ardından minik Melek Naz, sağlığına kavuştu. Kısa hayatına çok sayıda ameliyat ve böbrek nakli sığdırmasına rağmen hastane odasında yüzündeki gülümsemeden bir şey kaybetmeyen minik Melek Naz'ın hızla kilo alacağı ve büyüme geriliğinin sona ereceği bildirildi.

-Günlerini hastanede geçirmek zorunda kalmayacak-

Baba Çağlar Yurdatapan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızlarının doğuştan vücudunda yaygın bir şekilde ödem, idrarında yüksek miktarda protein bulunduğunu ve kandaki albumin düzeyinin az olduğunu söyledi.

Kızının 12 gün Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gördüğünü belirten Yurdatapan, kızının teşhis konulduktan sonraki 3.5 ay içinde her gün 6 saat ilaç tedavisi gördüğünü, durumu ağırlaşınca Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldığını anlattı.

Burada kızlarının 38 gün yoğun bakım ünitesinde kaldığını bildiren Yurdatapan, bir böbreği alınan minik Melek Naz'ın, yoğun bakımdan çıkarıldıktan sonra Erzurum'a döndüklerini, burada ilaç tedavisine devam ettiklerini dile getirdi.

Yurdatapan, kızının 17 aylık kısa ömrünü hastanede ve evde ilaç tedavileri görmekle geçirdiğini, bu sürede 5'i kateter takılması olmak üzere 6 cerrahi müdahale geçirdiğini belirtti. Yurdatapan, kızının sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu vurguladı.

Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ise Melek Naz'ın sağlık durumunun çok iyi olduğunu ifade etti. Melek Naz'a böbrek nakletmek için 8 kiloya ulaşmasını beklediklerini ifade eden Dinçkan, Melek Naz'ın çok şirin bir bebek olduğunu, bu nedenle organ nakil merkezinin "sevgilisi" haline geldiğini kaydetti.

Muhabir: Süleyman Elçin

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Minik Melek Naz, Sağlığına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement