Mısır'daki Darbenin 100. Günü - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki Darbenin 100. Günü

Mısır\'daki Darbenin 100. Günü

Genç Memur Sen öncülüğünde Rabia Platformu üyeleri, Erzincan ve Tokat'ta protesto gösterisi düzenledi

10.10.2013 15:58

Genç Memur-Sen öncülüğünde Rabia Platformu üyeleri, Mısır'daki darbenin 100. günü dolayısıyla Erzincan ve Tokat'ta protesto gösterisi düzenledi.

Erzincan Fevzi Paşa Caddesi'nde toplanan platform üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Genç Memur-Sen İl Temsilci Yardımcısı Hüseyin Çomak, burada yaptığı açıklamada, Mısır'da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanına karşı 3 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbenin 100. gününü tamamladığını belirtti.

Birkaç ülke hariç dünyanın, demokrasiyi, insan haklarını, insan onurunu hiçe sayan bu silahlı zorbalığa ve zorbalara sessiz kalmakta ısrar ettiğini dile getiren Çomak, şöyle konuştu:

"Darbeciler ve cunta yönetimi, dünyanın sessiz kalmasından, sözüm ona demokrasi beşiği devletlerin yaşananlara seyirci olmasından aldıkları cesaretle, masum bedenleri ölümle tanıştıran vahşetlerine her gün bir yenisini ekliyor. Dünyanın en eski medeniyetlerinden birinin merkezi Mısır'da, hukuka, insan haklarına, adalete ve vicdanlara aykırı cunta, tam 100 gündür keyfi ve zalimane bir yönetim sürdürüyor. Mısır halkı, tam 100 gündür insan olmanın onurunu yaşayamıyor. 3 Temmuz'da Mısır halkının iradesine vurulan darbeye sessiz kalanlar, darbecilerin akıttıkları kana, ölümle tanıştırdıkları binlerce masum cana 100 gündür ısrarla gözlerini kapıyor. Dün Irak'ta, Afganistan'da, Libya'da ve birçok ülkede sözüm ona demokrasi vaadiyle kan dökmekten geri durmayan Batı, kutsadığı demokrasiyi Mısır'da katleden darbecilere ve vahşetlerine son verecek insani tepkiyi vermekten bile geri duruyor."

Tokat

Tokat'ta ise Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup "Unutma, unutturma", "Sen susarsan dünya susacak" yazılı pankartlar açarak, Rabia işareti yaptı.

Platform üyeleri adına açıklama yapan Mahmut Delen, Mısır'da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanına karşı 3 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbenin, 100. gününü tamamladığını söyledi.

Mısır halkının mücadeleyle elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkının bir yıl bile dolmadan silah zoruyla rafa kaldırıldığını belirten Delen, "Birkaç ülke hariç dünya, demokrasiyi, insan haklarını, insan onurunu hiçe sayan bu silahlı zorbalığa ve zorbalara sessiz kalmakta ısrar ediyor" dedi.

Delen, Mısır'ın, özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu:

"3 Temmuz'dan bu yana tanklar, zırhlı araçlar ve ağır silahlar kullanılarak gerçekleştirilen katliamlarda, aralarında gençlerin, çocukların ve hamile kadınların da yer aldığı binlerce sivil öldürüldü. Zorba kurşunlarıyla ölenlerin ve yaralananların sayısı tam olarak bilinmiyor ve her geçen gün daha da artıyor. Demokrasinin yeniden tesisi, insan haklarının ve insan onurunun hüküm sürmesi ihtimalini ortadan kaldırmak adına Hürriyet ve Adalet Partisi'nin ve Müslüman Kardeşler'in teşkilatları kapatıldı, faaliyetleri yasaklandı, liderleri tutuklandı ve mal varlıklarına el konuldu."

Darbeye karşı direnen gençler olarak, vicdanı olan, insan olan herkesi darbeye, darbecilere, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, insan hayatına kasteden her türlü eyleme karşı çıkmaya, Mısır halkının direnişine, insanlığın dirilişine katkı sunmaya davet ettiklerini dile getiren Delen, "Mısır'da 100 gündür hüküm süren zulme isyanımızla kendisini Rabia kuşağı olarak adlandıran bizler, Mısır'da darbenin ikinci yüz gününe ulaşmasına izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Her iki kentteki gruplar, açıklamanın ardından sessizce dağıldı. - Erzincan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'daki Darbenin 100. Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement