MİT, PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Serhat Bal'ı yakaladı - Son Dakika
Güncel

MİT, PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Serhat Bal'ı yakaladı

MİT, PKK/KCK\'nın sözde sorumlularından Serhat Bal\'ı yakaladı

MİT, Avrupa'ya kaçmaya hazırlanan terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Serhat Bal'ı sınır ötesi operasyonla yakalayarak Türkiye'ye getirdi. Teröristin Suriye ve Irak'ta faaliyet gösterdiği ve 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan arandığı belirtildi.

12.01.2024 15:39  Güncelleme: 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT), Avrupa'ya kaçmaya hazırlandığı tespit edilen terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Serhat Bal'ı, sınır ötesi operasyonla yakalayarak Türkiye'ye getirdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, MİT, teknik çalışmalar ve saha elemanlarından aldığı istihbarat sonucu, terör örgütü PKK/KCK sözde sorumlularından 'Fırat' kod adlı Serhat Bal'ın Orta Doğu ülkelelerinden birinde saklandığını tespit etti. Uzun süre hassas bir çalışma ile takip edilen terörist, Avrupa'ya kaçmak üzereyken düzenlenen operasyonla yakalanarak Türkiye'ye getirildi ve adalete teslim edildi.

PKK/KCK'nın kırsal kadrolarına 2012 yılında katılan teröristin Suriye ve Irak'ta sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği ve 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan arandığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MİT, PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Serhat Bal'ı yakaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement