Moldovalı Baba-Kız Müslüman Oldu - Son Dakika
Güncel

Moldovalı Baba-Kız Müslüman Oldu

Moldovalı Baba-Kız Müslüman Oldu

Çanakkale'ye 8 yıl önce çalışmak için gelerek yerleşen Hırıstiyan, Moldovalı tarım işçisi, İvan Dülger ve kızı Alla Dülger, Müslüman oldu.

17.04.2013 13:22  Güncelleme: 13:42

Çanakkale'nin merkeze bağlı Dümrek Köyü'ne 8 yıl önce çalışmak için gelerek yerleşen Hırıstiyan, Moldovalı tarım işçisi, 42 yaşındaki İvan Dülger ve kızı 11 yaşındaki Alla Dülger, Müslüman oldu. İvan Dülger, İslam dinini seçmeden önce sünnet oldu.

İvan Dülger, 8 yıl önce tarım işçisi olarak çalışmak için Dümrek Köyü'ne geldi. Köyü çok beğenen Dülger, 4 yıl önce boşandığı eşinden olan iki çocuğundan kızı Alla ile burada yaşamaya başladı. Kısa sürede Moldovalı baba-kıza alışan köylüler, İvan'ı 'Fatih', Alla'yı 'Aynur' ismiyle çağırmaya başladı. Gördükleri ilgi ve yakınlık nedeniyle kendilerini onlardan biri gibi hissettiğini, Türk örf, adet ve geleneklerine göre yaşamaya başladıklarını belirten Dülger, bu arada İsmaliyet hakkında da bilgi edindi. İslamiyetin doğruluk, güzellik ve iyilikten yana olan bir din olduğunu öğrendiğini belirten Dülger, kızıyla birlikte Müslüman olmaya karar verdi. Dülger, geçen hafta Çanakkale Devlet Hastanesi'nde sünnet de oldu.

Müslümanlığı seçen baba-kız için dün saat 20.00'de, Dümrek Köyü Camii'nde ihtida töreni düzenlendi. Çanakkale Müftüsü İbrahim Öcüt, Dümrek Köyü Muhtarı Vahit Acar, Dümrek Köyü Camisi İmamı İsa Doğan ve köylülerin katıldığı törende, İvan Dülger ve kızı Alla Dülger, kelime-i şehadet getip, Müslüman oldu. Okunan mevlit ardından, ihtida törenine katılanlara etli, bulgur pilavı ikram edildi. Müslümanlığa geçen baba-kıza, Müftü Öcüt ve köylüler tarafından Kuran-ı Kerim, seccade, tespih, takke gibi çeşitli hediyeler verildi. İhtida sırasında duygulanan ümrek Köyü eski Muhtarı Celil Yavuz gözyaşları tutamadı. İvan Dülger, Müslüman olamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirip, kendisine bu konuda yardımcı olan herkese teşekkür etti.

Dümrek Köyü Muhtarı Vahit Acar, 'Fatih' diye seslendiği İvan'ın çok saygılı, köylüler tarafından sevilen biri olduğunu belirterek, "Müslüman olması, bizleri de dinen ve ruhen çok mutlu etti. Allah yolunu açık etsin" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Moldovalı Baba-Kız Müslüman Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement