Moritanyalı Doktorlara Eğitim - Son Dakika
Güncel

Moritanyalı Doktorlara Eğitim

Moritanyalı Doktorlara Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde Moritanya ile sağlık alanında ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında Moritanya Sağlık Bakanlığı’nda görevli 9 kişilik doktor heyetine Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eğitim verildi.

26.12.2013 12:20

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde Moritanya ile sağlık alanında ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında Moritanya Sağlık Bakanlığı'nda görevli 9 kişilik doktor heyetine Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde eğitim verildi.

TİKA Moritanya'da sağlık alanında gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda TİKA ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde Moritanyalı 9 kişilik doktor heyetine Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi göz, ortopedi, üroloji, neonataloji ve acil polikliniklerinde eğitim programı düzenlendi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan doktor heyetine düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadir Duman salonunda düzenlenen törene, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Basri Çakmak, Başhekim Yardımcısı ve eğitim sorumlusu Uzm. Dr. Namık Özcan, Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Müdürlüğü İkili İlişkiler Daire Başkanı Dr. Abdullah Sert ve TİKA yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Moritanyalı heyet başkanı Dr. Abdallahi Amar Ely Salam, verilen eğitimlerin iki ülke arasındaki işbirliğini arttırdığı ve sağlık alanında eksiklerin tamamlanmasına yardımcı olduğunu belirtti. Moritanyalı heyet başkanı Dr. Salam, eğitimde duydukları memnuniyeti dile getirerek desteklerinden dolayı TİKA ve Sağlık Bakanlığı'na teşekkürlerini iletti.

Bu eğitimle beraber 2013 yılı içerisinde TİKA koordinasyonunda Türkiye'de eğitim gören Moritanyalı sağlık personeli sayısı 20'ye ulaştı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Moritanyalı Doktorlara Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement