Motosiklet Tutkunları Doğu Karadeniz'de - Son Dakika
Güncel

Motosiklet Tutkunları Doğu Karadeniz'de

Motosiklet Tutkunları Doğu Karadeniz\'de

Motosiklet tutkunları, Doğu Karadeniz gezisi kapsamında Rize'nin Pazar ilçesine geldi

13.08.2013 20:00

Merkezi Bursa'da bulunan Türk Chopper Motosiklet Kulübü Genel Başkanı Ali Rıza Uygut'un da arasında bulunduğu 20 motosiklet tutkunu, Doğu Karadeniz gezisi kapsamında Rize'nin Pazar ilçesine geldi.

Doğu Karadeniz'deki il ve ilçelere geziler düzenleyip tarihi ve turistik mekanları gezen, Türk Chopper Motosiklet Kulübü Genel Başkanı Ali Rıza Uygut ve beraberindeki kulüp üyelerinden oluşan 20 motosiklet tutkunu, Rize'nin Pazar ilçesi Meydan Parkı'nda Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, AK Parti Pazar İlçe Başkanı Adem Yıldız, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Rasim Çorbacı ile vatandaşlarca karşılandı.

Gezileri hakkında bilgi veren motosiklet tutkunlarından Talat Müftüoğlu, eşinin Pazarlı olduğunu ifade ederek, kulüplerinin Türkiye'nin en büyük, Avrupanın da en aktif motor kulübü olduğunu söyledi.

Müftüoğlu, motosiklet kullanırken bütün güvenlik önlemini aldıklarını da ifade ederek, "Her yıl 5 bin kilometre sürüş yaparız. Örgütlendiğimiz 20 il ve Ankara'da toplandık. Şimdi Karadeniz bölgesinde tur atıyoruz. Karadeniz'i tanımayan arkadaşlarımıza tanıtıyoruz. Bu şekilde de turizme katkımız oluyor. Bu güzergahta Batum'a kadar gideceğiz. Aynı şekilde geri döneceğiz. Döndükten sonrada Ayder'de arkadaşlarımıza yaylaları gezdireceğiz" dedi.

Kulüp olarak farklı bir misyona sahip olduklarını belirten Müftüoğlu, "Motosiklet kültürünü ve güvenli sürmeyi bilen kişileriz. Eksik malzemeyle ve kuralsız kullanmayız. Kullananlara da kötü gözle bakarız. Ayrıca onları da eğitir ve yetiştiririz. Bu amaçla trafikte biz örnek oluyoruz. Başkalarının da bize örnek olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaymakam Aslan ise  Chopper Kulübü'nün gençlere örnek olduğunu anlatarak, "Kendilerini ve çalışmalarını takip ettiğimiz bir kulüp, bugün ilçemizi ziyaret ettiler, bizlere mutluluk verdiler. Pazar'ımızın tanıtımına katkısı olması açısından kendilerini misafir etmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Gezi sırasında durdukları bazı semtlerde çay içip tulum eşliğinde horon oynayan kulüp üyeleri, Pazarlı motosiklet sevdalıları ile hatıra fotoğrafı çektirip Gürcistan'ın Batum iline hareket etti. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Motosiklet Tutkunları Doğu Karadeniz'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement