Muğla Ev Kadınlarının El İşi Göz Nuru Ürünleri Sergilendi - Son Dakika
Güncel

Muğla Ev Kadınlarının El İşi Göz Nuru Ürünleri Sergilendi

Ev kadınlarının el işi göz nuru ürünleri sergilendiMUĞLA'nın Marmaris ilçesinde açılan kurslara katılan ev kadınlarının yaptığı el emeği göz nuru ürünler, sergide beğeniye sunuldu.

27.04.2019 18:52

Ev kadınlarının el işi göz nuru ürünleri sergilendi

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde açılan kurslara katılan ev kadınlarının yaptığı el emeği göz nuru ürünler, sergide beğeniye sunuldu.

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası, bu yıl 18'ncisi gerçekleştirdiği Marmaris Otantik El Sanatları Sergisi'ni kentteki bir alışveriş merkezinin salonunda açtı. Oda tarafından açılan kurslara katılan kadınların yaptığı 'seramik işleme', 'dantel', 'kilim dokuma', 'dokuma elbise', 'el örme çanta' gibi ürünler sergilendi. Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Oktay, Marmaris Kızılay Başkanı Hayrullah Sağlam, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yerleşik yaşayan yabancılar ve çok sayıda vatandaş ile turistler açılışa katıldı.

Sergi açılışında gerçekleştirilen etkinliklerde, ilk olarak Marmaris'e özgü kendi diktikleri yöresel elbiseleri giyen kadın ve erkekler, kız isteme seremonisini gerçekleştirdi. Ardından kadınlar, 6 aylık kurs boyunca yaptıkları el dokuma elbiseleri giyip, el dokuma çantaları kollarına takarak podyumda defile gerçekleştirdi. İki bölümden oluşan defilenin sonunda gelinlik ve abiye kıyafetler tanıtıldı. Kursiyer ev hanımlarının çocukları Marmaris yöresine özgü zeybek oyununu oynadı. Etkinliğin sonunda kursiyerler ve katılımcılar, çalan hareketli müzikler eşliğinde dans etti.

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Müdürü Mehmet Ayyıldız, "Kursiyerlerimizin meslek öğrenip kendilerine, ailelerine ve Marmaris'e maddi ve manevi yönden faydalı olmalarını amaçlıyoruz. Kurslarımıza katılanlar 6 ay gibi kısa bir sürede kendi el emeklerini üretebiliyorlar" dedi.

Serginin yarın (pazar) saat 18.00 sıralarına kadar açık kalacağı bildirildi.

Muğla Ev Kadınlarının El İşi Göz Nuru Ürünleri Sergilendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Ev Kadınlarının El İşi Göz Nuru Ürünleri Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement