Son dakika haberleri! MUĞLA KAVAKLIDERE'DEKİ YANGINDA 4'ÜNCÜ GÜN; ALEVLER MENTEŞE'YE İLERLİYOR - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberleri! MUĞLA KAVAKLIDERE'DEKİ YANGINDA 4'ÜNCÜ GÜN; ALEVLER MENTEŞE'YE İLERLİYOR

Son dakika haberleri! MUĞLA KAVAKLIDERE\'DEKİ YANGINDA 4\'ÜNCÜ GÜN; ALEVLER MENTEŞE\'YE İLERLİYOR

Son dakika haber... AYDIN'ın Bozdoğan ilçesinin Başalan Mahallesi'nde çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyerek Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine sıçrayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

05.08.2021 10:28  Güncelleme: 13:19

AYDIN'ın Bozdoğan ilçesinin Başalan Mahallesi'nde çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyerek Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine sıçrayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangının Muğla'nın Menteşe ilçesindeki mahallere sıçramaması için yoğun çaba sarf ediliyor.

Bozdoğan'n kırsal Başalan Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alandan 2 Ağustos'ta saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle yayılıp, Muğla il sınırındaki Kavaklıdere Mahallesi'ne sıçradı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarı üzerine alevlere 2 uçak ve 4 helikopter ile havadan, çok sayıda arazöz, su tankerleri, orman işçisi ve itfaiye ekipleriyle karadan başlayan müdahale aralıksız sürdü.

Kavaklıdere'de tahliye edilen Ortaköy Mahallesi'nde 2 ev, Nebiler Mahallesi'nde ise 1 ev kül oldu. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, dün akşam saatlerinde Menteşe Mahallesi'ndeki evlere ulaştı. Tahliye edilen mahallede 5 ev zarar gördü. Rüzgarın etkisiyle yön değiştiren alevler, Kavaklıdere'nin Çamlıbel ve Çatak mahalleleri ile Göktepe Dağı'na sıçradı.

Alevler Muğla'nın Menteşe ilçesi yönüne doğru ilerledi. Alevlerin Menteşe ilçesine 8 kilometre kadar yaklaşması üzerine Menteşe Kaymakamlığı koordinasyonunda oluşturulan Kriz Masası tarafından ilçeye bağlı Kozağaç ve Şenyayla mahallelerindeki vatandaşların tahliye edilmesine karar verildi. Yangının ormanlık alandan yerleşim alanlarına yayılmasının engellenmesi amacıyla Kozağaç, İkizce ve Salihpaşalar mahalleleri çevresindeki ağaçlar kesildi.

Bölgede, Valilik, Kızılay ve belediye ekipleri tarafından yardım koordinasyon merkezi oluşturuldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son dakika haberleri! MUĞLA KAVAKLIDERE'DEKİ YANGINDA 4'ÜNCÜ GÜN; ALEVLER MENTEŞE'YE İLERLİYOR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement