Muğla-Marmaris'te 23 Nisan Kutlamaları 105 Sokak'a Taştı - Son Dakika
Güncel

Muğla-Marmaris'te 23 Nisan Kutlamaları 105 Sokak'a Taştı

Marmaris'te 23 Nisan kutlamaları 105 Sokak'a taştıMuğla'nın Marmaris ilçesindeki 105 Sokak'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

23.04.2018 19:38

Marmaris'te 23 Nisan kutlamaları 105 Sokak'a taştı

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki 105 Sokak'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Sokağı çocuklarıyla dolduran yaklaşık 3 bin kişi, bayram coşkusunu yaşadı.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Marmaris'te sokağa taştı. Kemeraltı Mahallesi 105 Sokak'ta bu yıl beşincisi yapılan kutlamalarda, apartman büyüklüğünde bayraklar asıldı. İşyerleri ve evlerin balkonları, pencereleri Türk bayrağı ve Atatürk posterleri ile süslendi. Sokağın her bir köşesi kırmızı-beyaz kumaşlarla süslendi. Çocukların aileleriyle birlikte çizip, boyadıkları ve üzerine '23 Nisan kutlu olsun' yazılı pankart, sokağın ortasına asıldı. Gelin gibi süslenen 105 Sokak'ta saat 13.00'te kutlama programı başladı. Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tuğamiral İlker Özkan, İlçe Emniyet Müdürü Metin Ercan, AK Parti İlçe Başkanı Osman Ülgen, İYİ Parti İlçe Başkanı Ali Rıza Doğanyılmaz, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Erbay, sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri sokağa geldi. Alanı dolduran yaklaşık 3 bin kişi çocuklarla birlikte bayram coşkusu yaşadı. Atatürk ve şehitlere saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlamada, çalınan marşlara herkes eşlik etti. Kutlamalarda çocukların yüzleri boyandı, palyaçolar eğlendirdi. Çalan hareketli müzikler eşliğinde çocuklar, aileleriyle birlikte sokakta dans etti. Yiyecek ve içecek ikramının da yapıldığı etkinlikte, sokağı dolduran binlerce kişi, marşlar eşliğinde çocukların coşkusuna ortaklık etti. Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleri, polislerin sirenleri ve 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde araçlarıyla kortej geçişi yaptı. Mandrake Kemal adlı sihirbaz kurulan sahnede hünerlerini sergiledi. Folklor ekipleri ve dans grupları sokakta oyunlarını oynadı. Beş yıldır kutlamayı organize eden 64 yaşındaki Terzi Salih Yazgan, Bizlere destek veren herkese teşekkür ederim. Hepimiz çocuğunuz ve bu özel ve anlamlı günde evlatlarımızla kutlamalarımızı yaptık. Kutlamalar, çarşamba gününe kadar gece- gündüz devam edecek dedi. Eğlence, çalan hareketli şarkılar eşliğinde devam etti.

Muğla-Marmaris\'te 23 Nisan Kutlamaları 105 Sokak\'a Taştı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla-Marmaris'te 23 Nisan Kutlamaları 105 Sokak'a Taştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement