Musa Çolak'tan Taziye Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Musa Çolak'tan Taziye Ziyareti

Musa Çolak\'tan Taziye Ziyareti

Vali Musa Çolak, trafik kazasında yaşamını yitiren şehit er Veysi Alan'nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

26.12.2011 10:21

Vali Musa Çolak, beraberinde 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, İl Jandarma Komutanı Albay Ünal Ödemiş ile birlikte, Diyarbakır- Batman karayolunda meydana gelen elim Trafik kazası sonucu, hayatlarını kaybeden, Şehit er Veysi Alan ile baba Süleyman Alan' nın ailesini Kurtalan ilçesinde ziyaret ederek, acılarını paylaştı, aileye başsağlığında bulundu.

Vali Musa Çolak ve beraberindekiler,Kurtalan-Batman karayolu üzerinde, Bulgur Fabrikası yanında kurulu bulunan Taziye çadırında, Alan ailesi ve yakınlarını ziyaret ederek,başsağlığında bulundular.

İlçe Kaymakamı Abdulhalim Can ve İlçe şube müdürlerininde hazır bulunduğu taziyede, İlçe müftüsü tarafından dua okunmasının ardından Vali Musa Çolak, aile bireyleriyle yakınen ilgilendi.Kendileriyle sohbet ederek, dert ve sıkıntılarını dinledi.

Vali Çolak Taziye evinde yaptığı konuşmada;"öncelikle Alan ailesine, tüm sevenlerine ve Kurtalandaki tüm hemşehrilerime başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Gerçekten acımız çok büyük, bizler devlet olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız, üzüntümüz, bir, sevincimiz birdir,arkadaşlarımın bana verdiği bilgiye göre, şehit erimiz Veysel kardeşim, Bingöl ili, Mutki ilçesinde vatani görevini tamamlamış ve kendisini ziyaret eden babası Süleymen Alan ile birlikte, Diyarbakır ilinden dönüşleri sırasında bu elim trafaik kazası neticesi malesef yaşamlarını yitirmişlerdir.Kendilerine Allah' tan rahmet, acılı aileye sabırlar dilerim. " dedi.

Alan ailesinin sosyal güvencelerinin olmadığına dikkat çeken Vali Musa Çolak, "aileye sahip çıkalacaklarını belirterek, Kurtalan Kaymakamlığınca acılı ailemize her türlü ayni ve nakdi yardımların yapılacağını söyledi. Şehit er Veysi Alan' nın kardeşi Ramazan Alan' a dershane sözü veren vali Musa Çolak, Siirt Anadolu lisesinde okuyan Yıldız Alan adlı kardeşine de sahip çıkılacağını bu ailemizin tüm ihtiyaçlarının karşılanması ve yaşamlarını daha rahat sürdürmeleri amacıyla kendilerine devlet olarak yardım yapılacağını" söyledi.

VALİ MUSA ÇOLAK, IN, ACILI AİLELERE, TAZİYE ZİYARETLERİ DEVAM ETTİ.

Siirt Valisi Musa Çolak, 21 Aralık 2011 tarihinde, Diyarbakır-Batman karayolunda meydana gelen elim trafik kazası nedeniyle, yaşamlarını yitiren,Şakir Elçi, Rabia Elçi, Tevfik Tekek, Muğdat Adsız ve Emine Adsız adlı aileleri, İlimiz merkezinde ki konutlarında ziyaret ederek, ailelerin acılarını paylaştı, başsağlığında bulundu.

İlk olarak, İlimiz merkez Çal mahhallesinde, ikamet eden Şakir ve Rabia Elçi ailesini ve yakınlarını ziyaret ederek, acılı aileye başsağlığında bulundu. Baba Ali Elçiyle bir süre görüşen Vali Çolak, elim trafik kazası sonucu yaşamlarını malesef yitiren Elçi ailemizin geride kalan üç çoğuna devlet olarak sahip çıkılacağını belirterek, ailenin sosyal durumunun incelenmesi ve gerekli yardımların yapılması amacıyla, Sosyal hizmetler il müdürü Hifzullah Canpolat' ı arayarak talimat verdi.

Daha sonra, Conkbayır ve Doğan mahhallesinde ikamet eden Tevfik Tekek ile Muğdat Atsız ve Emine Adsız, adlı vatandaşlarımızın ailelerini de taziye çadırında ziyaret eden Vali Çolak, acılı ailelere başsağlığı dileklerinde bululundu.

Vali Musa Çolak, taziye ziyaretlerinde yaptığı konuşmada; "Acılı ailelerimizin acılarını paylaşma, kendilerine devletimizin sevgisini, hoşgörüsünü hissettirmek, yaralarını bir nebze olsun sarmak için kendilerini ziyaret ediyorum. Tarihten gelen bin yıllık kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi simgeleyen taziye ziyaretleri kültürel değerlerimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Elim trafik kazası sonucu yaşamlarını yitiren tüm vatandaşlarımıza, Allah'tan gani gani rahmet diler, acılı ailelerimize ve Siirt' li hemşehrilerime bir kez daha başsağlığı diliyorum. Bu vesile ile bir kez daha tüm sürücülerin, Trfaik kurallarına mutlaka uymalarını,riayet etmelerini, uymayanları da uyarmaları gerektiğini yeniden hatırlatıyorum. " diye konutu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Musa Çolak'tan Taziye Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement