Necmettin Erbakan'ın Çocukları Sp İstanbul İl Kongresine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Necmettin Erbakan'ın Çocukları Sp İstanbul İl Kongresine Katıldı

Necmettin Erbakan\'ın Çocukları Sp İstanbul İl Kongresine Katıldı

Saadet Partisi eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ve kızları kızları Zeynep Erbakan ile Elif Erbakan Altınöz, Sinan Erdem Spor Salonunda gerçekleşen SP İstanbul İl Kongresi'ne katıldı.

04.12.2011 17:16

Saadet Partisi eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ve kızları kızları Zeynep Erbakan ile Elif Erbakan Altınöz, Sinan Erdem Spor Salonunda gerçekleşen SP İstanbul İl Kongresi'ne katıldı.

Sık sık "Mücahit Erbakan, Başbakan Kamalak" sloganlarının atıldığı kongrede konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak hükümeti eleştirdi.

Haber-Kamera: Serpil KIRKESER İstanbul DHA

Saadet Partisi (SP)'nin Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirdiği İstanbul İl Kongresi'ne SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, kızları Zeynep Erbakan ile Elif Erbakan Altınöz ve çok sayıda partili katıldı. Mustafa Kamalak ve Necmettin Erbakan'ın dev fotoğraflarının asılı olduğu salonda partililer sık sık "Mücahit Erbakan, Başbakan Kamalak" şeklinde slogan attı. İstanbul Mehter Takımı'nın gösterisi ile başlayan kongrede konuşan Kamalak, Necmettin Erbakan'a rahmet dileyerek partililere hitaben bir konuşma yaptı. Bedelli askerliğe değinen Kamalak "Bedelli askerlik, kamu vicdanını yaralayan bir olaydır. Çünkü bedelli askerlik son şekli ile zengin çocuklarının askerlikten muaf tutulması demektir. Başka bir ifade ile zengin çocuklarının askerlik yapmadan, tezkere satın almaları demektir. Zenginimiz bedel öder, askerimiz fakirdendir diye türkülere konu olan böyle bir uygulamayı, Saadet Partisi olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Kısacası biz Saadet Partisi olarak diyoruz ki eğer asker fazlamız varsa askerlik süresi kısaltılsın" diye konuştu.

"TERÖRÜN ÇÖZÜMÜ ANCAK İSLAM KARDEŞLİĞİ İLE MÜMKÜNDÜR"

Kamalak, Saadet Partisi olarak, Türkiye'ye füze kalkanı yerleştirilmesine karşı olduklarının altını çizerek, "Çünkü bu kalkanlar, Türkiye'yi korumak şöyle dursun, Türkiye'yi riske atıyor. Bu kalkanın asıl amacı, İsrail'i korumaktır. Hükümet, bu hatadan derhal vazgeçmelidir" şeklinde konuştu. Türkiye'de yaşanan terör olaylarına dikkat çeken Kamalak, "terörün çözümü ancak islam kardeşliği ile mümkündür" dedi.

"İSLAM ÜLKELERİNİN KENDİ SORUNLARINI KENDİLERİNİN ÇÖZMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ"

Arap Baharı'na da değinen Kamalak, "Saadet Partisi olarak, İslam ülkelerinin kendi sorunlarını kendilerinin çözmesi gerektiğine inanıyoruz. Bölgede kalıcı bir huzurun sağlanabilmesinin ve ilk şartı budur. İslam Coğrafyası, Batı'nın insafına bırakılamaz. İnsanlık Batı'ya teslim edilemez. Batı ekonomik krizlerle sarsılmakta ve kendisine bir çıkış yolu aramaktadır. Bu yüzden yeni kaynak arayışı içindedir. Bu kaynak da İslam coğrafyasındadır. Nitekim petrol başta olmak üzere bölge ülkelerinin yer altı zenginlikleri açıkça pazarlık konusu yapılmaktadır. Mevcut İktidarın bu konudaki tavrı maalesef iç açıcı değildir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Necmettin Erbakan'ın Çocukları Sp İstanbul İl Kongresine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement