Nesli tükenme tehlikesi altında olan su samurları Hakkari'de görüntülendi - Son Dakika
Güncel

Nesli tükenme tehlikesi altında olan su samurları Hakkari'de görüntülendi

Hakkari'de, Türkiye'nin en hızlı akar suyu olan Zap Suyu'nda nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan 3 su samuru görüntülendi. Doğasever Seyfettin Narlı tarafından cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde, su samurları akıntıya karşı yüzerek oyun oynuyor. Su samurunun yeniden görülmesi sevinçle karşılandı ve bu hayvanlara zarar verilmemesi için yer bilgisi paylaşılmadı.

11.07.2023 10:40

Nesli tükenme tehlikesi altında olan su samurları bu kez Hakkari'de görüntülendi

HAKKARİ - Hakkari'de nesli tükenmekte olan 3 su samuru görüntülendi.

Türkiye'nin en hızlı akar suyu olan Zap Suyu'nda dünyada nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ve uluslararası sözleşmelerle koruma altında bulunan 3 su samuru görüntülendi. Doğasever Seyfettin Narlı tarafından cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde, 3 su samuru akıntıya karşı yüzerek dakikalarca oyun oynuyor.

Yıllar sonra su samurunun yeniden görülmesine sevindiklerini belirten Seyfettin Narlı, " Zap Vadisi'nde su samurunun tekrardan görülmesi bizi mutlu etti. Belgesellerde gördüğümüz bir tür. Daha önce canlı olarak görmemiştim. Neslinin tükendiğini düşünmüştük. Babamlar en son 30 yıl önce su samuru görmüştü. Fakat tekrardan görülmesi bizi sevindirdi. Bu hayvanlara kimse zarar vermesin diye gördüğüm yeri söylemiyorum. Tam adres verirsem avcılar avlamaya gelir diye korkuyorum. Derisi su çekmediği için çok pahalıymış. Lütfen sahip çıkalım" diye konuştu.

Nesli tükenme tehlikesi altında olan su samurları Hakkari\'de görüntülendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nesli tükenme tehlikesi altında olan su samurları Hakkari'de görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement