Nevruz Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Nevruz Kutlamaları

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : mehteran dinletisinden detaylar, halk oyunları gösterisinden detay, demir dövmeden detay, nevruz ateşinden atlayıştan detay Elazığ'da Nevruz Bayramı Elazığ'da Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenledi.

21.03.2016 12:04

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

mehteran dinletisinden detaylar,

halk oyunları gösterisinden detay,

demir dövmeden detay,

nevruz ateşinden atlayıştan detay Elazığ'da Nevruz Bayramı

Elazığ'da Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenledi.

Kutlamalar kapsamında, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar, mehteran müziği eşliğinde İzzetpaşa Meydanı'nda bir araya geldi.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, nevruzun her yıl geleneksel olarak 21 Mart'ta kutlandığını belirterek, "Nevruz, Orta Asya'dan Avrupa içlerine kadar uzanan geniş bir coğrafya parçasında binlerce yıldır kutlanan bir bayramdır. Türk Cumhuriyetlerinde özellikle bağımsızlıktan sonra hem dini hem milli bayram olarak resmen kutlanan Nevruz, diriliş ve bahara eriş bayramıdır. Nevruz Türklerin geleneksel bir bayramıdır" diye konuştu.

Mehteran ve halk oyunları gösterisiyle devam eden etkinlikte, Vali Zorluoğlu ve Elazığ Belediyesi Başkan Yanılmaz, temsili olarak demir dövdü.

Kutlamalar, yakılan nevruz ateşinin üstünden atlanmasıyla sona erdi.

Nevruz Kutlamaları
Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement