New York'ta Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu - Son Dakika
Güncel

New York'ta Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

New York\'ta Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenledi.

27.10.2014 08:46  Güncelleme: 08:51

Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi.

5. Cadde'deki Plaza Otel'de düzenlenen resepsiyona, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Halit Çevik, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, ABD'de yaşayan Türk toplumu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Resepsiyonda, Türk ve Amerikan milli marşlarının çalınmasının ardından, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 3 asker için saygı duruşunda bulunuldu.

Başkonsolos Ertan Yalçın, resepsiyonda yaptığı konuşmada, cumhuriyetin, tarihinden aldığı güç, gençliğinden aldığı dinamizm ve kararlılıkla uluslararası camiadaki saygın yerini her geçen gün pekiştirdiğini söyledi.

Ertan, "Türkiye, hızlı kalkınma hamleleriyle örnek alınan, dünya barış ve güvenliğine önemli katkılar sunan ve zorda kalana yardım eli uzatan bir devlet olmanın gururunu yaşamaktadır. Bu vasıflarıyla ülkemiz bölgesinde ve ötesinde, dostluğu aranan bir denge ve istikrar unsurudur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkonsolos Yalçın, resepsiyona kalabalık bir grupla katılan Herşey Türkiye İçin Platformu üyeleri ve davetlilerle fotoğraf çektirdi. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel New York'ta Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement