Nihat ERGÜN, "Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Bölgesel Toplantıları" için Kayseri'de - Son Dakika
Güncel

Nihat ERGÜN, "Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Bölgesel Toplantıları" için Kayseri'de

Nihat ERGÜN, "Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Bölgesel Toplantıları" için Kayseri\'de

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat ERGÜN, "Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Bölgesel Toplantıları" için Kayseri'ye geldi.

20.06.2013 15:05

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Meslek ve Teknik Eğitim Merkezindeki törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat ERGÜN, Sivas Valisi Zübeyir KEMELEK, Yozgat Valisi Abdulkadir YAZICI, Kayseri Garnizon Komutanı Tümgeral Ali DEMİRAL, Abdullah Gül Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Bozok Üniversitesi ve Melikşah Üniversitesi Rektörleri, Bilim Sanayi ve Teknoji Bakanlığı Müsteşarı, Müsteşer Yardımcıları ve davetliler katıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat ERGÜN yaptığı konuşmada, "2002 yılında Türkiye'nin toplam ihracat rakamının 36 milyar dolar olduğunu, bugün ise bu rakamın 150 milyar dolara geldiğini, ihracatta bir sıçrama daha yaparak bu rakamın 500 milyar dolara gelmesi gerektiğini bildirdi. Birçok farklı alanlarda sıçrama yapmak için en önemli konunun eğitim olduğunu ifade eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat ERGÜN, "Bu nedenle üniversite-sanayi iş birliği bizim için çok önemli ve daha gelişmiş bir üniversite-sanayi iş birliği istiyoruz. Üniversitede üretilen bilginin ürüne dönüşmesini istiyoruz. Daha derin bir iş birliği arzu ediyoruz. Eğer ülke olarak zirveye adaysak bunu üniversite ve sanayimizle yapmalıyız. dedi

Daha sonra İZOBER'i (Taş yünü Fabrikası) ziyaret eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat ERGÜN yetkililerden bilgi aldı. Fabrika ziyaretinin yanı sıra Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde İZOBER içinde oluşturulan Slovenya'nın Kayseri ve Nevşehir Fahri Konsolosluğu Ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat ERGÜN ve Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Milan Jazbec, Harun HASYÜNCÜ'ye Slovenya'nın Kayseri ve Nevşehir Fahri Konsolosu fahri konsolosluk beratını verdi. Fabrika ziyaretinin ardında Bakan Ergün, Hürriyet gazetesinin düzenlediği 'Anadolu Buluşmaları' toplantısına katıldı.

"Anadolu Buluşmaları" toplantısına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat ERGÜN, Vali Orhan DÜZGÜN, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet ÖZHASEKİ, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis BERBEROĞLU, Yazar Prof.Dr. Şükrü KIZILOT, Reklam Direktörü Gönül BİRKİYE, Ekonomi Müdürü Sefer LEVENT, Pazarlama Direktörü Gönül ŞEN, Organizasyon Koordinatörü Evrim SÜMER ve davetliler katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN "Hürriyet Gazetesi yetkililerine teşekkür ederek Hürriyet Gazetesinin yaptığı Anadolu Buluşmaları bizim açımızdan memnuniyet vericidir" dedi. Vali DÜZGÜN, "Önceden Gazeteler sadece İstanbul'dan Anadolu'ya bakarlardı. Şimdi ise Anadolu'nun nabzını ölçmeye, Anadolu'nun olaylara bakış tarzını da görmeye önem veriyorlar. Teknoloji ve iletişim hızla gelişiyor. Bizler de bundan ne kadar yararlanırsak o kadar başarılı olacağımızı düşünüyorum. Kayseri, Asurlulardan beri Anadolu'da ticaret merkezi olmuş. Bugün de sanayi ve ticarette önde gelmektedir. "Türkiye'nin ilk 1000 firması arasında Kayseri'den 34 firma yer almaktadır. Bunların birçoğu da Uluslararası çalışmaktadır. Hürriyet Gazetesinin Anadolu Buluşmalarını Kayseri'de yaparak, iş dünyasına iletişimin ve teknolojinin önemini göstermesi de bu açıdan önemlidir." dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat ERGÜN toplantıda yaptığı konuşmada "Son zamanlarda yaşanan olaylardan sonra Türkiye'nin aklıselime, sağduyuya ve soğukkanlılığa ihtiyacı olduğunu belirterek, 'Son zamanlarda çok kırgınlıklar oldu, şimdi bağları yeniden kurma zamanı' dedi. Bakan ERGÜN, "Günümüzde sonsuz bir bilgi akışı olduğunu, bu sonsuz bilgiden istifade etmenin de birkaç yolu bulunduğunu" kaydederek 'Doğru-yanlış, kirli-temiz pek çok bilgi var. Önce bilginin doğru olup olmadığına, daha sonra bilginin tam olup olmadığına, en sonunda ise temiz olup olmadığına bakacağız. Son zamanlarda yaşanan olaylarda da bunu görüyoruz. Yaşanan olaylarla ilgili çok fazla bilgi uçuşuyor. Biz bu bilgilerin doğru olup olmadığına bakacağız. Doğru muhasebe yapacağız. Aklıselime, soğukkanlılığa ve sağduyuya ihtiyacımız var. Gereksiz yere çok komşuluklar, arkadaşlıklar, dostluklar yıkıldı. Rasyonel olmayan davranışlarla çok yıkımlar oldu. Bu alanların tahrip olduğu, yara aldığı bir süreç yaşadık. Şimdi bu yaraların sarılması gerekiyor. Bu kırgınlıkların kine, kan davasına dönüşmemesi lazım. Komşulukların, arkadaşlıkların, dostlukların yeniden kurulması gerekiyor. Biz bu olayların içinde kalarak ilerleyemeyiz. Bizim bu işleri rasyonel hale getirmemiz lazım. Yıkılan köprüleri, dostlukları, arkadaşlıkları bir yönüyle de basın-yayın ve medya aracılığıyla yeniden inşa etmemiz lazım' diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nihat ERGÜN, 'Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Bölgesel Toplantıları' için Kayseri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement