Nijerya'da Kaçırılan Kız Öğrenciler - Son Dakika
Güncel

Nijerya'da Kaçırılan Kız Öğrenciler

Nijerya\'da Kaçırılan Kız Öğrenciler

Öğrencilerin serbest bırakılması için küresel düzeyde yürütülen kampanyaya destek artıyor "Kızlarımızı geri getirin" diyenlere Michelle Obama ve Malala Yusufzay da katıldı.

08.05.2014 19:13

Nijerya'da bir ortaokuldan geçen ay kaçırılan kız öğrencilerin serbest bırakılması için küresel çapta sürdürülen "Kızlarımızı geri getirin" kampanyasına destek büyüyor.

Nijeryalı avukat İbrahim Abdullahi'nin Twitter hesabından ilk kez 23 Nisan'da gönderdiği "Kızlarımızı geri getirin" mesajı hızla yayılarak küresel çapta bir slogana dönüştü.

Sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinden yürütülen #BringBackOurGirls (Kızlarımızı geri getirin) kampanyasına destek veren tanınmış isimlere, ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama ve Pakistanlı kadın hakları savunucusu Malala Yusufzay da katıldı.

Michelle Obama, Twitter hesabından verdiği  "Dualarımız kayıp Nijeryalı kızlar ve onların aileleriyle" mesajına, üzerinde "#BringBackOurGirls" yazılı kartonu tutarken çektirdiği fotoğrafını da ekledi.

Kız çocukların eğitim hakkı için mücadele eden ve Ekim 2012'de 15 yaşındayken Taliban saldırısına uğradıktan sonra dünya çapında tanınan Malala da benzer bir fotoğrafla kampanyaya katıldı.

Kaçırılan kızların kaderlerine terk edilmesinin önüne geçilmesini amaçlayan ve Nijeryalı yetkilileri duruma acilen müdahaleye çağıran kampanyaya katılanlar arasında Angelina Jolie, Hilary Clinton ve Amy Poehler de yer aldı.

Tüm insanlara, "hükümetlerini konuyla ilgili yardıma çağırmaları, arkadaşlarını kampanyaya katılmaya teşvik etmeleri ve yaşadıkları bölgelerde protesto gösterisi düzenlemeleri" çağrısında bulunulan kampanya Twitter ve Facebook üzerinden de on binlerce kullanıcının desteğini topladı.

Nijeryalıların, kızların serbest bırakılmasında etkin rol oynanması talebiyle 30 Nisan'da Abujaki parlamento binasına yaptığı yürüyüşün ardından dünyanın diğer kentlerinde de benzer gösteriler düzenlendi.

Silahlı kişiler 16 Nisan'da Borno eyaletindeki Chibok köyünde bir ortaokula baskın düzenleyerek 200'ün üzerinde kız öğrenciyi kaçırmış ve kızları kurtarma çalışmalarına ABD, İngiltere, Fransa ve Çin de gönderdikleri uzmanlarla destek vermişti.

Saldırıyı Boko Haram örgütü üstlenirken, Nijerya emniyeti kızların bulunmasına katkı sağlayabilecek güvenilir istihbaratı kendileriyle paylaşanlara para ödülü vadetmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nijerya'da Kaçırılan Kız Öğrenciler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement