Nürnberg'de Ilk Oyu Başkonsolos Kül Kullandı - Son Dakika
Güncel

Nürnberg'de Ilk Oyu Başkonsolos Kül Kullandı

Nürnberg'de ilk oyu Başkonsolos Kül kullandıTaner Tüzün, Fürth, 27 Mart (DHA) - Türkiye'de 16 Nisan Pazar günü yapılacak 'Anayasa Değişikliği Halk Oylaması' için yurt dışındaki, seçmenler, Almanya'nın yanı sıra Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa ve İsviçre'deki oy kullanmaya başladılar.

27.03.2017 12:08

Nürnberg'de ilk oyu Başkonsolos Kül kullandı

Taner Tüzün, Fürth, 27 Mart (DHA) - Türkiye'de 16 Nisan Pazar günü yapılacak 'Anayasa Değişikliği Halk Oylaması' için yurt dışındaki, seçmenler, Almanya'nın yanı sıra Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa ve İsviçre'deki oy kullanmaya başladılar.

Nürnberg Başkonsolosluğu görev bölgesinde oy verme işlemi, 'Krautheimerstraße 11, 90763-Fürth' adresindeki Grüne Halle'de başladı. Erken saatlerde sandık görevlileri, komisyon üyeleri ve müşahitler oy verme mahalline gelerek gerekli hazırlıkları yaptılar.

Oylar ve zarfların mühürlenmesinden sonra, tutanak Başkonsolos Yavuz Kül ve Konsolos Gürol Baş tarafından imzalandı.

ALMAN BASINI BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Oy verme saati gelince, ilk oyu Başkonsolos Yavuz Kül kullandı .Gerek Türk, gerekse Alman yazılı ve görsel basını oylamaya büyük ilgili gösterdi. Alman TV'si Başkonsolos ile söyleşi yaptı.

HERŞEY NORMAL

Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarının sorusunu cevaplayan Yavuz Kül, her şeyin normal seyrettiğini, güvenlik sorunu olmadığını söyledi. Oylama süresince, Başkonsolos Yavuz Kül, Konsolos Gürol Baş ve Muavin Konsolos Mesut Doğan sandık başında olacaklar.

65 BİN SEÇMEN VAR

Nürnberg görev bölgesinde 65 bin üzerinde seçmen var. Seçmenler hafta içi 4, hafta sonu 6 sandıkta oy kullanabilecekler. Oy verme saatleri ise 09-21.00 arasında olacak.

Nürnberg\'de Ilk Oyu Başkonsolos Kül Kullandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nürnberg'de Ilk Oyu Başkonsolos Kül Kullandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement