Nusaybin'de 1 Astsubay Şehit, 5 Asker Yaralandı (2) - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de 1 Astsubay Şehit, 5 Asker Yaralandı (2)

Nusaybin\'de 1 Astsubay Şehit, 5 Asker Yaralandı (2)

Şehit TÖRENLE UĞURLANDINusaybin'de PKK'lıların keskin nişancı tüfeği ile ateş açarak şehit ettiğini Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül için Mardin 70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda uğurlama töreni düzenlendi.

18.05.2016 18:30

Şehit TÖRENLE UĞURLANDI

Nusaybin'de PKK'lıların keskin nişancı tüfeği ile ateş açarak şehit ettiğini Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül için Mardin 70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Tören, şehitin Türkiye bayrağına sarılı cenazesi katafalka konulması ile başladı. Şehidin özgeçmişinin okunması ile devam eden törende Müftü Vekili İsmail Ünal şehitler için yaptığı duadan sonra helallik istedi. Şehidin silah arkadaşları adına Piyade Yüzbaşı Hakan Yay, yaptığı konuşmada, terör örgütünün vatandaşı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullandığını; masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek kirli yüzünü tekrar gösterdiğini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerini söyledi.

Yapılan törenden sonra şehit Astsubay Anıl Gül'ün cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Eskişehir'e gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de 1 Astsubay Şehit, 5 Asker Yaralandı (2) - Son Dakika


Advertisement