Off-road tutkunlarının tatbikatı gerçeği aratmadı - - Son Dakika
Güncel

Off-road tutkunlarının tatbikatı gerçeği aratmadı -

Kahramanmaraş'ta off-road sporuyla ilgilenenlere yönelik, yaralı kurtarma ve yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

11.09.2014 06:35

Kahramanmaraş'ta off-road sporuyla ilgilenenlere yönelik, yaralı kurtarma ve yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Kahramanlar Offroad Kulübü (KAROFF) üyelerine, temel itfaiyecilik eğitimi kapsamında arama, kurtarma, yangın söndürme ve ilk yardım gibi konularda bilgi verildi.

İtfaiyeciler, 44 saat süren eğitimin ardından katılımcılara tatbikatla öğrendiklerini uygulama imkanı sundu.

İtfaiye Daire Başkanlığı bahçesindeki toprak zeminde gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği hurda haldeki kaza yapmış itfaiye aracında 3 kişinin yaralanması canlandırıldı.

Kazada sıkışan yaralılar başarılı şekilde kurtarıldıktan sonra, araç çeşitli yerlerinden ateşe verdi. Yangın söndürme tüpleriyle müdahale edilen araç, kısa sürede söndürüldü.

İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin farklı noktalarında 4 çeker araçlarıyla tepelere kadar tırmanan off-road tutkunlarının artık gönüllü birer itfaiyeci olduğunu söyledi.

Off-road tutkunlarının kendileri güç vereceğini belirten Küçükönder, "İlimizde coğrafi konumu nedeniyle ve büyük bölümünün ormanlık olması nedeniyle böyle sıra dışı bir ekibin bizlere katılmasıyla orman yangınlarında kimsenin ulaşamadığı yerlere rahatlıkla ulaşabileceğiz. Bu ekip sayesinde birçok orman yangınını başlamadan bitirmiş olacağız" diye konuştu.

-Artık eğitimliler

KAROFF Basın Sözcüsü Gökmen Kanarya ise kendilerinden yardım isteyen kolluk kuvvetlerine yardım ederken, eğitimsiz olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kulüp olarak Kahramanmaraş için neler yapabiliriz noktasında kolluk kuvvetlerinden arama, kurtarma, tarama görevleriyle ilgili olarak istekler geliyordu. Bizler elimizden geleni yapmaya çalışırken eğitimsizdik. Artık bu gibi durumlarda daha güvenli ve eğitimli olarak insanlara yardımcı olabileceğiz."

Off-road tutkunlarının tatbikatı gerçeği aratmadı -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Off-road tutkunlarının tatbikatı gerçeği aratmadı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement